Kladovo: Održan sastanak sa taksi prevoznicima

U sali Skupštine opštine Кladovo održan je sastanak sa taksistima, na kome je bilo reči o baždarenju taksimetara i tekućim problemima. Sastanku su prisustvovali Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, Branislav Majkanović, opštinski saobraćajni inspektor i Anđela Florić, saobraćajni inženjer.

-Opština Кladovo se obavezala da će finansirati izradu elaborata staze dužine jedan kilometar, na osnovu koje će licencirana firma obaviti baždarenje taksimetara. Time će se smanjiti troškovi taksista, jer neće morati da idu za Beograd ili Paraćin. Do kraja godine obavićemo redovnu kontrolu dokumentacije i potrebne opreme, u svim taksi vozilima, rekao je Branislav Majkanović.

Na sastanku je bilo reči i o suzbijanju rada nelegalnih taksi prevoznika. Zamenik predsednika opštine, Bojan Božanović, rekao je da se očekuje da uskoro stigne dodatnih 15 taksi tabli, i da će ih ukupno biti 35.-Drago mi je da su mnogi obnovili svoj vozni park. Uskoro će biti raspisan tender za javno-privatno partnerstvo čime će se izabrati prevoznik za javni linijski prevoz putnika na teritoriji opštine Кladovo. Time će se smanjiti broj nelegalnih taksista, a sigurno će doprineti razvoju naše opštine, jer ćemo imati uređen javni prevoz za sve pravce, vozila i vozače po standardima. Naš cilj je da uredimo javni prevoz i zato apelujem da sugrađani ne ulaze u neobeležena i nelegalna vozila koja obavljaju taksi prevoz, istakao je Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Кladovo, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar