Kladovo: Dodeljene zahvalnice za Svetski dan civilne zaštite

Odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite, danas 1. marta, obeležava se Svetski dan civilne zaštite, sa ciljem da se ukaže na vitalni značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanju sa njima, ali i da im se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige.

Кomandant opštinskog Štaba za vanredne situacije, Saša Nikolić,  je dodelio prigodne zahvalnice zaslužnim organizacijama koje su deo sistema smanjenja rizika od katastrofa na teritoriji naše opštine. Zahvalnicu je u ime Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Кladovo primio Dejan Fasujević, Dobrovoljno-vatrogasnog društva Кladovo Danijel Vejinović, predsednik, opštinske organizacije Crvenog krsta, Branislava Berić i Radio kluba Кladovo, Miodrag Zarić, sekretar.

„Okupili smo se danas na Dan Civilne zaštite, da vam odamo zahvalnost, da istovremeno analiziramo stanje, i pohvalimo zaslužne organizacije u oblasti sistema zaštite i spasavanja. Svi uvek dajete maksimum u situacijama kada je to potrebno. Opština Кladovo ozbiljno shvata svoju ulogu, prava ali i obaveze u sistemu zaštite i spasavanja u Republici Srbiji. Lokalna samouprava je pomagala i nastaviće još jače da podržava i pomaže organizacije koje se bave ovim poslovima. Uspešnu saradnju imamo sa svim delovima sistema zaštite i spasavanja na teritoriji opštine Кladovo, i svim državnim organima kao i podršku koju od njih dobijamo“, istakao je Saša Nikolić, komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Željko Martinović, iz opštinskog Štaba za vanredne situacije, naglasio je da je veoma važno da se istakne značaj organizacija koje su specifične, jer rade u neprilikama. Opština Кladovo će, preko Opštinskog štaba za vanredne situacije, u saradnji sa subjektima i snagama sistema zaštite i spasavanja, i ubuduće raditi na jačanju kapaciteta, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar