Kladovo: Beba rođena na Božić dobila poklon od lokalne samouprave

Na prvi dan Božića, 7. januara u 10:40 časova, Milica Radosavljević iz Kladova rodila je dečaka Matiju. Mališan težak 3.500 grama i dug 53 santimetara, drugo je dete majke Milice. Dr Miroljub Cvetković, ginekolog i načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva, dr Marijana Radukanović, pedijatar i Jelena Miletić, glavna sestra, dočekali su danas Sašu Nikolića, predsednika opštine Kladovo, Bojana Božanovića, zamenika i Slavoljuba Maletića, pomoćnika predsednika koji su došli da obiđu majku i bebu, požele im sve najbolje i uruče prigodan poklon.

-Divno je što je na sam Božić rođen dečak. U znak pažnje doneli smo majci i bebi prigodan poklon lokalne samouprave. U kladovskom Zdravstvenom centru prošle godine rođeno je 105 beba, i sem naših sugrađanki porađaju se žene i iz drugih opština što je znak da ova zdravstvena ustanova ima mogućnosti i dobar kadar. Opština na različite načine pomaže roditeljima. Iz opštinskog budžeta izdvaja se za prvo i drugo rođeno dete po 50.000, a za treće i svako naredno po 100.000 dinara. Pomaže se i socijalno ugroženim roditeljima, sportskim klubovima za najmlađe, vaspitno-obrazovnim ustanovama, osnovnim školama i Srednjoj školi, a besplatne udžbenike dobijaju đaci prvaci, rekao je Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Dr Miroljub Cvetković, ginekolog i načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva u ZC Kladovo, naglasio je da se prosečno rodi oko 90 beba godišnje. Sve zavisi od godine do godine. Od početka ove godine, rođena su dva dečkića, Ogljen za Novu godinu i sada na Božić Matija, istakao je dr Cvetković, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar