Info dan kompanije Zijin Mining u Zaječaru

Na inicijativu kineske kompanije Serbia Zijin Mining Bor, u zajčerskoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje 29. maja je održan „Info dan“, tokom kojeg su predstavnici Ziđin Majninga promovisali rad u svojoj kompaniji i ponude slobodnih poslova namenjene kandidatima sa područja Opštine Zaječar.

U neposrednom kontaktu sa nezaposlenim građanima Zaječara, predstavnici Ziđinga su preuzeli njihove radne biografije (CV) i obavili informativne razgovore i intervjue za posao. Kroz zaječarsku Filijalu NSZ tog dana je prošlo više od dvesta nezaposlenih građana koji su bili zainteresovani da se zaposle kod kineskog investitora iz Bora.

Nezaposleni Zaječarci su tom prilikom mogli da se direktno upoznaju sa uslovima rada u Ziđingu i kadrovskim potrebama ovog velikog poslodavca. Prema povratnim informacijama, „Info dan“ je u potpunosti ispunio kako očekivanja kompanije Zijin, tako i očekivanja tražilaca zaposlenja.

Inače, kineska kompanija je učestvovala i na Sajmu zapošljavanja, koji je 28. aprila održan u Ispostavi Boljevac Nacionalne službe za zapošljavanje, gde je oglasila potrebu za popunjavanjem 60 slobodnih radnih mesta, uglavnom radnicima tehničke struke, objavljeno je na sajtu NSZ.

Ostavite komentar