Guševac: Dolazak svakog novog vozila predstavlja veliki dan za naše preduzeće

Vozni park Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“ bogatiji je za još jedno novi kamion kiper. Iz lokalnog budžeta za kupovinu novog vozila izdvojeno je 19 miliona dinara. Grad je za inovaciju mehanizacije JKP „3. oktobar” za ovu godinu ukupno izdvojio oko milion evra.

I u buduće će se nastaviti sa ovom praksom, osavremenjavanje mehanizacije javnih preduzeća. Pokrenut je postupak inovacije voznog parka Javno komunalnog preduzeća „Vodovod“. Grad Bor će se truditi da se javnim preduzećima i zaposlenima u njima obezbede najbolji uslovi za rad. Pre same kupovine vozila neophodno bilo je neophodno stabilizovati ova javna preduzeća, istakao je gradonaćelnik grada Bora, Aleksandar Milikić.

S ponosom mogu da kažem da je Javno kounalno preduzeće „Vodovod”, posle 14 godina, prvi put prošle godine ostvarilo pozitivno poslovanje, što će se nastaviti i ove godine. JKP „3. oktobar” je imalo veliki problem sa mehanizacijom, a nakon kupovine nove, u narednom periodu ćemo moći da razmišljamo o nastavku kupovine potrebne opreme, ali i o tome kako da se podignu plate zaposlenih u javnim preduzećima. Pre svega je neophodno da se sistemski pristupi rešavanju problema, što smo u prethodnom periodu i uradili. Sada je već mnogo lakše, kada je veliki budžet možemo da uđemo u drugi stepen razvoja preduzeća, a to je osavremenjavanje tehnike za bolji rad preduzeća kako bi grad bio čistiji”, ističe Milikić.

Povećanje broja kipera omogućava nesmetano prevoženje rizle u svim seoskim i gradskim mesnim zajednicama u letnjem periodu, dok će u zimskom periodu oni služiti za čišćenje snega na reonskim atarskim putevima, ističe Radmilo Guševac, v.d. direktora JKP „3. oktobar“ Bor.

Dolazak svakog novog vozila predstavlja veliki dan za naše preduzeće. Kupovinom novih vozila maksimalno podižemo kapacitete za obavljanje komunalnih delatnosti na teritoriji grada Bora. Ovaj kiper ima i raonik koji je hidrauličan i nezavisan u radu od kamiona, što je po svim evropskim standardima. U prethodnom periodu preduzeću su isporučene dve kombinovane hidromek mašine, jedan autosmećar, dva kamiona kipera. U narednom periodu stići će i nov autopodizač i čistilica kojom ćemo održavanje ulica podići na viši nivo“, dodaje Guševac.

Do kraja godine, u JKP „3. oktobar“ stićiće novi kamion autosmećar. Iz ovog preduzeća se nadaju da će se održati kontinuitet nabavke novih vozila i u narednoj godini, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar