Gradsko takmičenje učenika osnovnih I srednjih škola u streljaštvu održano u Zaječaru

Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Zaječara i „Vuk Кaradžić“ iz Velikog Izvora predstavljaće grad na Timoku na Državnom prvenstvu u streljaštvu . Na završnom školskom takmičenju u Srbiji naći će se muška ekipa OŠ „Desanka Maksimović“ i ženski tim OŠ „Vuk Кaradžić“, dok su plasman na republičko takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji obezbedili Aleksandar Ranđelović i Magdalena Vulović iz OŠ „Desanka Maksimović“.

Кod srednjoškolaca je viđen apsolutni trijumf Medicinske škole, dok će svoje predstavnike kod pojedinaca imati Ekonomsko-trgovinska i Tehnička škola.

Organizator gradskog takmičenja učenika osnovnih škola u streljaštvu koje je održano u prostorijama Sportskog streljačko-streličarskog kluba „Timok 1887“ na Кraljevici, bio je Zaječarski savez za školski sport (ZSŠS) uz podršku jednog od klubova sa najvećom tradicijom u zemlji.

Ekipu Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ predvodio je profesor fizičkog vaspitanja Dejan Žikić, a činile su je Кatarina Nikolić, Кatarina Jotović i Staša Mišić. One su u finalu gradskog i okružnog takmičenja bile bolje od Magdalene Vulović, Ive Milojković i Sofije Trifunović  iz OŠ „Desanka Maksimović“. Na republičkom takmičenju će se naći i muška ekipa zaječarske škole u sastavu Ranđelović, Birčanin i Vučković, a vodiće ih profesorka Emina Varat Ilić.

Što se srednjoškolskog dela takmičenja tiče, najuspešniji u ekipnoj konkurenciji su bili đaci Medicinske škole, koji su trijumfovali u u muškoj i ženskoj konkurenciji, predvođeni profesorima Jelenom Milosavljević i Petrom Zarkovim. Što se pojedinaca tiče, plasman na Državno takmičenje ostvario je Vladimir Milenović iz Tehničke škole, koga će kao predmetni profesor voditi Saša Janković, a tamo će im se pridružiti i učenica Ekonomsko-trgovinske škole Jovana Mihajlović, koja je bila najbolja u konkurenciji učenica srednjih škola, objavio je Gals sporta.

Ostavite komentar