Grad Bor nastavlja sa ulaganjem u razvoj sela, u toku su radovi na postavljanju nove vodovodne mreže u selu Metovnica

Grad Bor nastavlja sa ulaganjem u razvoj sela. U toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u rejon Buturov potok.U planu je da se postavi 5,5 kilometara vodovodne mreže, gde će po završetku radova oko 100 domaćinstava dobiti zdravu pijaću vodu. Za ovaj projekat grad Bor je, iz lokalnog budžeta, izdvojio 67 miliona dinara.

Nastavlja se akcija uređenja sela i svega onoga što je potrebno za razvoj svake seoske mesne zajednice. Danas smo u selu Metovnica gde se radi nova vodovodna mreža. Na ovaj način mi pokazujemo brigu prema svakom selu i suguran sam da ćemo u narednih godinu dana rešiti vodosnabdevanje na celoj teritoriji grada Bora“, istakao je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika.

Ovo je prvi projekat u ovoj godinui za koji je iz lokalnog budžeta izdvojeno 67 miliona dinara. Po završetku radova oko 100 domaćinstava dobiće zdravu pijaću vodu.

Po projektu, u planu je da se postavi 5,5 kilometara nove vodovodne mreže. Ovo je specifičan projekat jer je teren dosta zahtevan za izvođenje radova“, napominje Goran Pavić, direktor JKP „Vodovod“ Bor.

U ovom delu sela 40 kuća dobiće zdravu pijaću vodu, dok će 60 domaćinstava drugog dela Suve Reke biti priključena na vodovodnu mrežu. U planu je još jedan projekat sa kojim će biti zaokružen i rešen višedecenijski problem sela Metovnice“, istakao je Dejan Marković.

Po završetku radova, u planu je da se postavi novih 11,5 kilometara vodovodne mreže, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 350 miliona dinara. Na ovaj način višedecenijski problem sela Metovnica biće rešen jer će domaćinstva dobiti zdravu pijaću vodu, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar