Gimnazijalcima prva nagrada na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija u Nišu

U organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji u Nišu je održano regionalno takmičenje učeničkih kompanija. Ideja koja stoji iza ovog takmičenja je da srednjoškolci osmislile proizvod, a potom naprave biznis plan.Gimnazijalci su ove godine došli na ideju da uzgajaju čili papriku, a potom iz nje dobiju organski biopesticid, koji bi služio za zaštitu biljaka od insekata i štetočina, a istovremeno bio pogodan i za organsku proizvodnju hrane.

Tim su činili: Mia Milosavljević (III3), Anđela Milosavljević (III4), Marija Stojanović (III4), Pavle Vasilijević (II4) i Jovan Buzadžin (III3), dok je njihov mentor bio nastavnik fizike Mladen Šljivović. Pored Mladena timu je pomogao i mentor dodeljen od strane organizatora takmičenja – Borko Benin. Tokom nekoliko meseci oni su uspeli da ispitaju potrebe tržišta, pronađu najbolji način za plasman robe, a potom i da osmisle izgled štanda kojim su se danas predstavili.

Žiri je prepoznao potencijal njihove ideje i nagradio sav trud ovih učenika prvom nagradom. Time je nastavljen uspešan niz i naši učenici su se četvrti put zaredom našli u finalu ovog takmičenja, koje će se održati u Beogradu maja meseca.

 

Ostavite komentar