Gimnastičarke Zaječara nastupile na prvenstvu jugoistočne Srbije u Negotinu

Gimnastički klub „Hajduk Veljko“ organizovao je minulog vikenda u Negotinu prvenstveno takmičenje u C programu najboljih ekipa jugoistočne Srbije. Učestvovalo je 13 ekipa iz 10 gradova, a predstavnike su pored domaćina imali Niš, Кruševac, Pirot, Vlasotince, Bor, Кnjaževac, Zaječar i Leskovac.

Gimnastički klub „Zaječar“ ponovo se predstavio sa nekoliko selekcija, a „Glas sporta“ donosi kompletan izveštaj učinka zaječarskih gimnastičarki. Zaječarke su u I kategoriji nastupile u sastavu Magdalena Petković, Emilija Đorđević, Iva Radulović, Anđela Mitrović i Nađa Ćelić osvojile 5. mesto, dok je Emilija Đorđević u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila najbolji plasman, pošto je takmičenje završila na 6. mestu od 58 učesnica. Prvi put je na jednom zvaničnom takmičenju nastupila i druga grupa GК „Zaječar“, koju su činile Nikolina Jović, Lana Marinković, Nikolina Nedeljković i zauzele 12. poziciju u generalnom plasmanu.

Takmičenje u drugoj kategoriji donelo je novi odličan nastup sastava Lana Vasiljević, Vida Matić, Irina Marinković i Nina Stanković, kojima je za dlaku izmakla medalja, pošto su osvojile 4. mesto u ekipnoj konkurenciji.  III kategorija u sastavu Dunja Vučković, Lea Tasić, Mina Mihajlović, Nađa Jovanović i Tara Stanojević ponovile su uspeh prethodnica iz II kategorije i zauzele 4. poziciju.Što se IV kategorije tiče Jovana Živković i Lea Jovanović takmičile su se u pojedinačnoj konkurenciji, a medalju Gimnastičkom klubu „Zaječar“ donela je Jovana Živković, koja je osvojila prvo mesto i zlatno odličje na C programu u Negotinu.Već narednog meseca gimnastičarke Zaječara očekuju dva nastupa, najpre Pionirska gimnastička liga (PGL) u Кruševcu, a potom i takmičenje u B programu u Кostolcu, objavio je Glas sporta.

 

Ostavite komentar