Gimnastičarke Zaječara nastupile na prestižnom Međunarodnom festivalu u Beču

Gimnastički klub Zaječar učestvovao je minulog vikenda na tradicionalnom Međunarodnom plesnom takmičenju u Beču. Кonkurencija je bila izuzetno jaka, a sem klubova iz domaće Austrije na Međunarodnom festivalu nastupile su takmičarke iz Nemačke, Češke, Slovačke, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, kao i gosti iz Azije.

Zaječarke su na pravi način reprezentovale svoj klub i grad i takmičenje završile na 4. mestu. Što se ekipa iz Srbije tiče, pored Zaječara svoje mesto u Beču imali su i klubovi iz Beograda, Niša, Кragujevca, Užica, Vršca i Novog Sada.

Boje Gimnastičkog kluba „Zaječar“ branile su Iva Radulović, Nađa Ćelić, Vida Matić, Iva Filipović, Sofija Micić, Eva Grozdanović, Lana Vasiljević, Anđa Manić, Lena Ivanović, Iva Planić, Mina Mihajlović i Lea Tasić, dok zbog bolesti u sastavu nije bila Magdalena Petković. Oduševljenje viđenim u glavnom gradu Austrije nisu krili u zaječarskom klubu, koji je nastupio u najtežoj disciplini „Open formation children“.„Sjajna organizacija, nezaboravno iskustvo i veliki podsticaj za naredne izazove za sve naše članice, istakla je za „Glas sporta“ Ljiljana Subić, trener Gimnastičkog kluba „Zaječar“.Dogovorena je i buduća saradnja sa brojnim evropskim klubovima, a otvoreni su pozivi GК „Zaječar“ da učestvuje na turnirima i festivalima u Riminiju, Istanbulu i Bratislavi, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar