Filijali Bor Nacionalne službe za zapošljavanje dodeljena Plaketa grada Bora

Na svečanoj akademiji povodom 3. oktobra, Dana grada Bora i 79 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, Filijali Bor Nacionalne službe za zapošljavanje dedeljena je Plaketa grada Bora za izuzetan doprinos u sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja. Vršiocu dužnosti direktora borske filijale Lidiji Načić, Plaketu je uručio gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Plaketa grada Bora je veoma značajno priznanje koje se dodeljuje za izuzetan diprinos u afirmaciji i promovisanju grada Bora, kao i za pruženu pomoć gradu i/ili njegovim građanima. U toku godine može se dodeliti najviše pet ovakvih javnih priznanja. Ove godine, Filijala Bor Nacionalne službe za zapošljavanje je bila jedino pravno lice kome je Plaketa dodeljena.

„Realizovanjem raznovrsnih programa aktivne politike zapošljavanja, pružanjem kontinuirane podrške poslodavcima i nezaposlenima, organizovanjem obuka za buduće preduzetnike, prekvalifikacijama nezaposlenih lica za druga zanimanja, organizovanjem sajmova zapošljavanja, Filijala Bor NSZ značajno je doprinela smanjenju nezaposlenosti u našem gradu. Filijala aktivno radi na identifikaciji potreba tržišta rada i doprinosi razvoju preduzetništva i stvaranju novih radnih mesta, te razvoju loklane privrede“, istaknuto je u obrazloženju.

„Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, grad Bor je dobitnik priznanja za doprinos zapošljavanju kroz mere aktivne politike zapošljavanja“, naglašeno je u zaključku prilikom uručivanja Plakete, objavljeno je na sajtu NSZ.

 

 

Ostavite komentar