Faraž: Šest godina nakon izglasavanja Bregzita, posao još nije završen!

Šest godina do dana nakon što je Britanija glasala za izlazak iz Evropske unije, proces Bregzita je, i dalje u toku i ostaje rizik da se Velika Britanija vrati nazad u orbitu EU ako se ne preduzme akcija, upozorio je Najdžel Faraž.

Britanski establišment je odbio da dozvoli građanima Ujedinjenog Кraljevstva da uživaju u svim mogućim prednostima Bregzita i predstoji nekoliko koraka koji se moraju preduzeti da bi se istinski realizovao odlazak Britanije iz Evropske unije, rekao je Najdžel Faraž.

Faraž je rekao da je sada najvažniji korak da se završi Bregzit povlačenjem iz preostalih panevropskih tela u kojima je ostala Britanija.

Faražu je naročito u fokusu Evropski sud za ljudska prava.

Iako bi se Savet lako mogao zameniti sa telom EU — ono ipak deli istu zastavu, himnu, ciljeve i ima sedište u istom kampusu „Evropske četvrti“ u Strazburu, ono prethodi EU i tehnički je odvojeno. Britanija je ostala članica Saveta nakon napuštanja EU, i shodno tome ostaje podložna ovom Sudu za ljudska prava, koji osujećuje pokušaje vlade da realizuje svoja predizborna obećanja.

Upozoravajući da bi levičarska koalicija laburista, liberalnih demokrata i škotskih državljana u parlamentu nakon sledećih izbora mogla da gurne Britaniju ponovo u zagrljaj EU, Faraž je upozorio da Torijevci moraju bolje da odrade Bregzit ne samo da bi zaštitili državu, već i da pošalju Britancima poruku da su sposobni za voženje države.

„Građani se zaista osećaju frustrirano što Bregzit završen“, rekao je Faraž, nastavljajući: „Ako to ne učinimo, doći će do razočaranja. Već se nazire, da ako Кier Starmer, Lib Dems, SNP formiraju koaliciju, vratićemo se EU pravilima jedinstvenog tržišta, i zaista ćemo imati Bregzit samo na rečima.”

 

 

Ostavite komentar