Dve godine rada ustanove za sport “Boljevac”

Ustanova za sport prešla je veliki put od osnivanja odlukom Skupštine opštine Boljevac 2021. godine, a sve u cilju poboljšanja funkcionisanja sporta u toj lokalnoj samoupravi. Održavanje i korišćenje brojnih terena i sportske infrastrukture samo su deo programa rada jedne od najmlađih srpskih sportskih ustanova, a već su vidljive i brojne promene.


„Savremena teretana na 200m2 na raspolaganju je svim članovima, koji mogu da vežbaju u renoviranom prostoru i sa svim neophodnim spravama“, poručio je na početku razgovora za „Glas sporta“ direktor boljevačke Ustanove za sport Stevan Dragojević.
Objekat je renovirala opština Boljevac, dok je oprema stigla donacijom Evropske unije, tako da blizu 100 članova može da uživa sve pogodnosti jednog savremenog sportskog objekta.
„Na raspolaganju vežbačima su iskusni radnici obučeni za pomoć i savete. Imamo 30 sprava za vežbanje sa tegovima i mašine sa sajlama, kao i sale za aerobik i pilates i kardio program sa svom neophodnom opremom za te tipove treninga“, kaže Dragojević.

Rukometno igralište nalazi se u centru grada, ograđeno je zašitnom ogradom i mrežom, asfaltirano i obeleženo a najčešće se koristi za mali fudbal. Teren je osvetljen, što omogućava bavljenje sportom i u večernjim terminima i nalazi se nadomak teretane.

„U planu je nabavka i novih modernih sprava uz razumevanje opštine Boljevac, koje su nam neophodne kako bi omogućili nesmetan rad u teretani za sve tipove treninga“, navodi Dragojević.

Čuveni „Vrtić“, park i tereni na kojima su stasavale brojne generacije boljevačkih sportista, gradski stadion, multifunkcionalno igralište na Staničnom brdu, samo su neki od terena za različite sportove i namene koji su našli svoje mesto pod patronatom Ustanove za sport opštine Boljevac.


Potpuno novo igralište na Staničnom brdu prostire se na površini od 2763,27 metara kvadratnih, koje se nalazi pod video nadzorom.„Igralište je multifunkcionalno i sastoji se od sportskih terena za mali fudbal, košarku, mini basket i mini tenis. Takođe, na igralištu se nalaze i razne druge sprave za mališane poput penjalica, klackalica, njihalica i ljuljaški i zamka sa toboganima. Pored svga navedenog, na igralištu se nalaze i klupice za odmor, i mala tartan staza za vožnju rolera, trotineta, bicikala“, istakao je direktor Dragojević i dodao da je u planu i sređivanje novih poslovnih prostorija Ustanove za sport, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar