Duo drama iz Severne Makedonije „Za nas počinje život“

U zaječarskom pozorištu večeras se nastavlja 6. Festival malih pozorišnih formi na kome učestvuje sedam vrhunskih monodrama i duodrama iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore, koje su nagrađene na nekom od pozorišnih festivala.

Večeras je na programu duo drama iz Severne Makedonije „Za nas počinje život“, u kojoj igraju Biljana Dragičević Projkovski i Nino Levi.

U nastavku Festivala na repertoaru su predstave iz Srbije: monodrama „Nana“, u kojoj igra Milena Božić, „Beskompromisni stand up” Semira Gicića, duo drama Prvog prigradskog pozorišta-Puls teatra iz Lazarevca  „E ne dam, bre!” u izvođenju Aleksandra Karića i Maje Sofronijević, monodrama Kulturnog centra Čukarica iz Beograda, „Ulica crvenih venjera” u izvođenju Marije Masal i monodrama “Milunka” u izvođenju Vesne Stanković.

Sve predstave su u takmičarskoj konkurenciji.

Najbolju predstavu festivala odabraće tročlani žiri u sastavu teatrolog mr Spasoje Ž. Milovanović, predsednik, glumica Nataša Petrović, član i glumac Miloš Tanasković, član. Bićе dodeljena i nagrada publike za najbolju predstavu. Gledaoci svake večeri ocenjuju predstave od 1 do 10.

Pozorišni komadi počinju u 19.00h.

Ostavite komentar