Doneta odluka o odobravanje plana odrbane opštine Negotin

Na svečanoj sednici Opštinskog veća opštine Negotin, održanoj u četvrtak 14. septembra, kojom je predsedavao predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković, usvojena je Odluka o odobravanju Plana odbrane opštine Negotin čime je zaokružen ciklus na izradi Plana odbrane naše opštine.

 Sednici su prisustvovali i načelnik Regionalnog centra MO Niš potpukovnik Branislav Stojanović, načelnik centra MO Bor potporučnik Desanka Ljiljak. U uvodnoj napomeni predsednik Veličković je ukazao na značaj Plana odbrane za lokalnu upravu. Pozdravljajući prisutne načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, potpukovnik Branislav Stojanović, u svom izlaganju, pohvalio je predanost i angažovanost izvršioca na izradi Plana odbrane Negotin i lokalnu samoupravu koja se usvajanjem ove odluke svrstala u red opština koje su privele kraju plan od velikog značaja za odbranu opštine Negotin u vanrednom i ratnom stanju. Posle prezentacije Branislava Šucića, šefa Odseka za BZNR, pripremu planiranja odbrane i vanredne situacije i upoznavanja prisutnih sa procesom izrade i sadržinom Plana odbrane Opštine Negotin, većnici su jednoglasno usvojili Odluku o odobravanju Plana odbrane opštine Negotin.

Na kraju sednice, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, potpukovnik Branislav Stojanović uručio je predsedniku Vladimiru Veličkoviću zahvalnicu, Branislavu Šuciću i penzioneru Ljubiši Dejanoviću, za postignute rezultate na poslovima planiranja priprema za odbranu i izradi Plana odbrane opštine Negotin, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar