Donacija Vlade Japana Zdravstvenom centru u Kladovu

 U  Vladi Republike Srbije, održana  je ceremonija potpisivanja ugovora u okviru Programa donacija za osnovne potrebe stanovništva između Ambasade Japana u Srbiji i ustanova iz četiri lokalne samouprave. Ispred opštine Kladovo prisustvovali su v.d. direktor Zdravstvenog centra u Kladovu, doktor Dejan Čučulanović i zamenik predsednika opštine, Bojan Božanović koji se obratio skupu zahvaljujući na vrednoj donaciji Vlade Japana: Izuzetno mi je drago kao predstavniku najlepše opštine iz Donjeg Podunavlja, da smo danas ovim lepim povodom okupljeni zajedno sa našim prijateljima u Vladi Republike Srbije.

Zahvaljujući Ambasadi Japana, koja već tradicionalno realizuje donatorske programe u Republici Srbiji, ove godine se i naš kladovski Zdravstveni centar, uspešnim apliciranjem upisao na listu primaoca donacije od Vlade Japana.

Glavni prioritet opštine Kladovo je bezbednost i zdravlje naših stanovnika pa ova donacija Zdravstvenom centru ima jako veliki značaj za nas i naše građane.
Projektom opremanja Zdravstvenog centra Kladovo obezbeđena je medicinska oprema: gastroskop, kolonoskop, bronhoskop i prateća oprema u vrednosti od 75.950 evra.

Za Zdravstveni centar u Kladovu, Opštu bolnicu u Aleksincu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP „Gradac“ u Tutinu, Vlada Japana obezbedila je 269.455 evra. Uključujući ove grantove, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine, iznosi preko 15 miliona evra.Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za sprovođenje projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja ove Vlade. Od 1999. godine u Republici Srbiji realizovano je 246 POPOS projekata koji premašuju iznos od 510 miliona evra, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

 

Ostavite komentar