fbpx

Dijana Hrkalović: NEBOJŠA STEFANOVIĆ treba da ide na robiju zbog svojih NEDELA, a ne ja!

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović konačno je progovorila o ministru Nebojši Stefanoviću. U intervjuu za portal Objektiv Hrkalovićeva je iznela detalje svog odnosa sa ministrom i poručila da je vreme da NEBOJŠA STEFANOVIĆ PREUZME ODGOVORNOST ZA SVOJA NEDELA i da prestane da se krije iza nje.

– Mislim da je konačno došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića o ubistvu na šinama i došlo je vreme da on preuzme odgovornost kao moj šef, a ne da ja sada kao žena robijam zbog njegovih nedela. To je nečasno i sramno. Taj sporni izveštaj o prepiskama Belivuka na Skaju je delo Nebojše Stefanovića. U tim prepiskama se spominje i njegovo ime, a takav spisak je otišao. Što se tiče Eleza, terminologija nije kako treba, tužilac je potpisao nalog i to je ovlašćeno prisluškivanje. – izjavila je Dijana na početku intervjua.

Dijana je optužila ministra Nebojšu Stefanovića da je lično štitio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića!

– Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsednika da ga pitam: “Da li vas je ovaj obavestio o tome i tome”. Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obaveštava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu – rekla je Hrkalović.

Hrkalović je kaza da ne zna “kako tog čoveka (Stefanovića) nije sramota”.

– Ima li on obraz, čast? Predsednik je njega napravio, izmislio ga je! Stefanović nije postojao na političkoj mapi. Duguje mu sve što ima u životu. I da mu uradi ovako nešto? Ne postoji sramnije delo od toga. Mislim da je Stefanovića moć baš udarila u glavu. Glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleks niže vrednosti. To je za mene oceubistvo – rekla je Hrkalović.

– U to vreme kao sekretar UKP-a, rekali su mi da se u prepiskama Belivuka spominje Stefanović i ja ga obavestim, jer od prvog dana je bilo naređenje da se on obaveštava o svim situacijama gde se on pominje. Ja sam par puta napravila grešku i nisam ga obavestila, a on bi mi odgovarao sarkastično da ga ne štitim od informacija i naredio je da mu materijal dostavim u zapečaćenoj koverti. Rekao mi je da upozorim sve da to moramo hitno da pošaljemo. Kaže, reci Milenkoviću da se sačeka, zatim počinju pismene i usmene prepiske ka Milenkoviću i ja prenosim Stefanoviću a on mi kaže da se sačeka sa slanjem, a kada je stigla poslednja urgencija od Nataše Krivokapić, on se iznervirao i drskorekao, citiram: „Reci Milenkoviću ako ima problem sa tim predmetom da se obrati Nataši“, on je govorio o sebi u trećem licu. Šta se onda dešavalo, nije mi jasno zašto kominukacija nije tekla kako treba, ali osam meseci kasnije ponovo stiže urgencija, a od tog dana nije stigla nikad do tad, e onda je dostavljeno sve sa potpisom direktora policije, a njemu je nadređen Stefanović. – kazala je bivša državna sekretarka MUP.

Hrkalović o tvrdnjama da je u sve umešana

– Umalo nisam dobila i moždani i srčani udar zbog navoda da sam umešana u to. Preplakala sam dane, noći i nedelje. Srce mi je prepuklo. Toliko dvljenje i poštovanje osećam prema predsedniku da su mi ti navodi naneli neizreciv bol. Na stranu moje divljenje i poštovanje prema predsedniku, na stranu što je on prepošten, taj čovek, evo gledam vas u oči i kažem, jedini mi nikada ništa nije tražio. I onda, sve i da hoću, šta da kažem protiv njega? – rekla je Hrkalović.

Hrkalović je izjavila da ne poznaje Veljka Belivuka

– Nemam predstavu šta taj psihopata ima istetovirano na sebi, niti me zanima (odgovarajući na spekulacije da Belivuk ima istetoviran njen lik). Ja prezirem tog čoveka, ništa manje nego on mene! Bilo je i priča da je hteo da me ubije – kazala je Hrkalović.

Hrkalović je izjavila da prezire Velju Nevolju poslednjih šest godina.
– U novembru 2019. ubijen je moj prijatelj, vođa navijača Partizana Kića Marković. Tada sam dobila potpuni nervni slom. Niko živ me neće uveriti da Belivuk nije organizovao to ubistvo! Nisam ni njega poznavala. Niti sam bila na njegovoj sahrani, niti je trebalo da budem kuma na njegovom venčanju, niti sam bila na uviđaju njegovog ubistva, plakala i bacala se na haubu. Ja uopšte fizički nisam bila prisutna na tom uviđaju! On i Belivuk su bili druga frakcija navijača Partizana. To su bile zaraćene frakcije. Ja sam podržavala ovu frakciju koju je predvodio Kića Marković – kazala je Dijana Hrkalović.

Dijana Hrkalović kaže da je Nebojša Stefanović štitio i Belivukov klan.

„Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve ‘pomnožio sa nulom’. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko ‘prolupao’, moj mozak ne dobacuje dotle. Ja čekam da mu sud postavi to pitanje. Ne mogu da podnesem da bilo ko, pogotovo porodice žrtava, misli da ja imam bilo kakve veze sa tim monstruoznim delima. To mi nanosi neizreciv bol“.

Dodaje da nije poznavala ni Aleksandra Stankovića.

Bivša državna sekretarka poručuje da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer „surovi psihopata“ i da ima „neverovatnu logistiku za ubistvo, pogotovo što ima političku podršku crnogorskih vlasti i ko zna čijih još“, te da je upravo on predstavljao najveću pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića.

„Bila sam užasno zabrinuta i uplašena. To je nikad ozbiljnija pretnja po njegov život. Izluđivalo me je i nerviralo što su pojedinci govorili da je to prenapumpano. Htela sam da im kažem: Rođaci, koliko vi pojma nemate“.

 

Hrkalovićeva je u intervjuu pominjala i psihičku torturu, odnosno psihičko zlostavljanje od strane Nebojše Stefanovića.

– …ne samo mene, nego i svih njegovih saradnika. Dosta mi je više da ćutim. Vređanjem, ponižavanjem, vrlo ljutitim sarkastičnim izjavama, i ono što je mene posebno izluđivalo, kada mi je bila neophodna njegova smernica za rad. Pozovem, ne dobijem odgovor. Pošaljem poruku, ne dobijem odgovor. Ne mogu da delujem jer nemam smernice, a on nas je namerno stavljao u takve situacije tim ignorisanjem. Mnogo puta sam se osećala kao vreća za udaranje. Ljudi misle da sam ja jaka. Da je nemoguće da se meni desi psihičko zlostavljanje. Ja nisam jaka. Ja sam emotivac.

– Misili smo da on sve vreme sprovodi politiku Vučiča i da služi državi, a sve nas je prevario i radio za svoje lične interese. – izjavila je ona.

Hrkalović je izjavila da zna da Stefanović nije podnosio Andreja Vučića i da se trudio da mu zagorča život na svakom koraku.

– Ne bi me čudilo da je sve ove izmišljene priče o Andreju u opozicionim medijima sam Stefanović plasirao. Ne bi me čudilo da je plasirao i ove neistine o meni, da sam radila protiv predsednika i njegove porodice – rekla je Hrkalović.

– Belivukov klan je štitio niko drugi, do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve pomnožio sa nulom. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko prolupao, moj mozak ne dobacuje dotle – rekla je Dijana Hrkalović.

Hrkalović o Jovanjici
– Tu aferu su montirali “montažeri” Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković, mali Senta. Ja mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog, ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? – kazala je Dijana Hrkalović.

 

Konačno je došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića za opstruisanje dokaza u slučaju ubistva na šinama, a ne mene ili neke druge nevine pojedince. Došlo je vreme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, i kao moj bivši šef i kao muškarac, a ne da ja robijam zbog njegovih nedela – izjavila je Hrkalović.

Hrkalović tvrdi da je izveštaj o prepiskama sa Belivukovog telefona kasnio u tužilaštvo i sud zato što je takvo bilo naređenje Nebojše Stefanovića lično.
– U tim prepiskama su se spominjali njegovo ime i funkcija. Jasno je da je to bio motiv za odugovlačenje. Stefanović ne samo da umesto mene treba da sedi na optuženičkoj klupi, nego i za još neke sudske procese, gde nevini pojedinci sede umesto njega, kao i za još nekoliko stavki koje još nisu stigle do suda – kazala je Dijana Hrkalović

Upitana zašto je promenila advokata i angažovala Vladimira Đukanovića, rekla je:

„Shvatila sam da samo u Vladu Đukanovića mogu da imam apsolutno poverenje i budem sigurna da on to neće zloupotrebiti“.

Osvrćući se na odlazak iz MUP 2019, Dijana Hrkalović je rekla:

„U maju 2019. puklo mi je debelo crevo. Do oktobra sam imala sedam teških operacija. Jedva sam preživela. Lekari su mi rekli da je do toga došlo zbog stresa. A meni stres nisu prozvodile moje poslovne aktivnosti, već percepcija nepravde i psihičko zlostavljanje od strane Stefanovića koje je trajalo godinama i kulminiralo od 2018“.

 

Ceo intervju možete pogedati na linku ispod:

 

Ostavite komentar