“Dečija nedelja “ u Boljevcu u znaku sporta

Sportski savez opštine Boljevac u saradnji sa Ustanovom za sport, Crvenim krstom i Boljevačkim savezom za školski sport (BŠS) organizovao je niz sportskih aktivnosti i različitih akcija minule nedelje, koje su na sjajan način obeležile „Dečiju nedelju“, koja je tradicionalno na programu prve nedelje oktobra.

Sve je počelo 3. oktobra u Podgorcu, gde je u dvorištu OŠ „Đorđe Simeonović“ organizovana „Trka za srećnije detinjstvo“. Učestvovali su učenici od 1. do 4. razreda, a Boljevački savez za školski sport (BŠS) obezbedio je i medalje za osvajače prva tri mesta u svim kategorijama.

Dan kasnije na gradskom stadionu u Boljevcu pravi sportski dan u organizaciji Sportskog saveza i uz podršku Predškolske ustanove „Naša radost“. Mališani su uživali u poligonima i raznim igrama spremljenim za ovu priliku, a u svemu tome pomagali su im pored vaspitača i roditelji, a osmesi velikog broja dece učesnika ove manifestacije pokazali su da je „Sportski dan“ bio pun pogodak.

Da nijednog momenta nisu zapostavljena ni sela, govori i podatak da je 5. oktobra posle Podgorca „Trka za srećnije detinjstvo“ održana u Sumrakovcu. Domaćin je bila Osnovna škola „Đura Jakšić“, a Sportski savez opštine Boljevac i Ustanova za sport potrudili su se da uz podršku profesora fizičkog vaspitanja organizuju još jednu manifestaciju u okviru „Dečije nedelje“.

Sportske aktivnosti zaključene su 6. oktobra, kada je organizovana najmasovnija „Trka za srećnije detinjstvo“. Ovog puta, mesto događaja bio je gradski stadion, a učestvovali su đaci od 1. do 8. razreda OŠ „9. srpska brigada“, zatim učenici od 1. do 4. razreda Srednje škole „Nikola Tesla“, kao i mališani iz PU „Naša radost“. Veliku pomoć pružili su profesori fizičkog vaspitanja iz osnovne i srednje škole, kao i vaspitači, dok su se organizatori potrudili da najuspešnije takmičare nagrade medaljama.

Sve u svemu, jako uspešna nedelja za Sportski savez opštine Boljevac, koji je u saradnji sa Crvenim krstom, Savezom za školski sport i Ustanovom za sport „Boljevac“ i pokroviteljstvo lokalne samouprave izneo kompletnu organizaciju „Dečije nedelje“ i pokazao svu raskoš omladinskog i dečijeg sporta u Boljevcu, objavio je Glas sporta.

 

 

Ostavite komentar