Danas “Božićni uspon na Rtanj”

Tradicionalni 40. po redu „Božićni uspon na Rtanj“, na programu je danas. Organizator je Omladinsko-planinarsko smučarsko društvo “Dragan Radosavljević” iz Zaječara. Okupljanje učesnika i otvaranje akcije je u 8 sati i 15 minuta kod motela “Balašević”, a uspon ka vrhu, kao i ranijih godina, odvijaće se u dva pravca – južnom i severnom stranom planine.

Polazna tačka za uspon severnom stranom je kod starog rudnika porodice Minh – kamenoloma ”Unimer”, a ukupna dužina staze je 15 kilometara. Uspon sa umerenim hodom i pauzama traje oko 6,5 sati, a visinska razlika je 1200 metara. Na uspon južnom stranom kreće se iz naselja Rtanj, a ukupna dužina staze je nešto kraća i iznosi 14,5 kilometara. Uspon traje manje od četiri sata, a visinska razlika je 1000 metara. Planirani izlazak na vrh Rtnja je oko 13 časova, a povratak u naselje do 17 sati.

Svi koji ove godine krenu na „Božićni uspon“ moći će da provere svoju istoriju učešća, koja se revnosno čuva u arhivama organizatora, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar