Bor:Zbog pucanja provodnika usled leda nekoliko sela ostalo je bez električne energije

Zaleđivanjem provodnika na dalekovodu usled niske temperature, nekoliko sela na teritoriji grada Bora ostalo je bez struje. Led od nekoliko centimetara na provodnicima doveo je do pucanja i padanja stubova. Bez električne energije su meštani sela Luke, Tande, Krivelja, dela Oštrelja i zaseoci sela Bučje dok meštani u centru ovog sela, za sada, imaju struju. Ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu kako bi u najkraćem roku osposobili energetsku mrežu. Grad Bor je za narednu budžetsku godinu opredelio novčana sredstva za nabavku stubova i provodnika kako bi se krenulo sa zanovljavanjem energetske mreže jer će se jedino na taj način izbeći ovakve situacije, prilikom obilaska terena istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Mi smo brdsko planinski kraj, prosečna nadmorska visina je takva da ovakve probleme možemo i da očekujemo. Aktivno radimo na tome da ovakve stvari predupredimo i da smanjimo rizik da do njih dođe, istakao je Danijel Aleksić, član Gradskog veća.

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do ispadanja dalekovoda na Crnom Vrhu što je uslovilo da veći deo grada ostane bez struje. Prekid u snabdevanju električnom energijom doveo je i do kvara na kotlu pa su Borani tokom noći ostali bez grejanja. Kvar je otklonjen te su stanovi tokom jutarnjih sati već bili topli, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

 

Ostavite komentar