Bor:Zbog novih snežnih padavina JKP “3. oktobar” vratilo se u zimski režim službe održavanja puteva

Usled pada temperature i novih snežnih padavina, JKP „3. oktobar“ vratilo se u zimski režim održavanja puteva, kako u gradu tako i u selima na teritoriji grada Bora. Za sada, u Boru nije kao u ostatku Srbije gde su veće snežne padavine.

Zbog najavljenih niskih temperatura i narednih dana, JKP „3 oktobar“ je u dvotrećinskom režimu zimske službe, nije kompletna mehanizacija stavljena u pogon ali će radnici ovog javno komunalnog preduzeća svakodnevno izlaziti na teren.

U klasičnom režimu zimske službe održavanja puteva angažovano je 24 vozila, dok će u ovom dvotrećinskom režimu na terenu biti 15-ak vozila, ističe direktor JKP „3. oktobar“ Radmilo Guševac i dodaje da su ekipe na terenu, tokom noći planirano je posipanje solju i agregatom ka svim putnim pravcima. Ukoliko bude nekih većih snežnih nanosa u selima, angažovaće se i kombinovane radne mašine koje će čistiti sve atarske seoske puteve.

Na rad zimske službe do sada je utrošeno oko 200 tona soli i oko 150 tona agregata, preostale količine ostaće za narednu godinu, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar