Bor:Zatvoreni bazeni bezbedni za kupače

Nakon što je u gradu i na društvenim mrežama odjeknula vest da se na zatvorenim bazenima Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ urušava deo tavanice, na teren su izašli građevinski inženjeri i tom prilikom ustanovljeno je da su bezbedni za korišćenje.

Na sastanku sa sportskim klubovima došli smo do zajedničkog rešenja da se postavi zaštitna mreža da bi se plivači osećali bezbednije i kako bi se vratili svojim aktivnostima. Da su bazeni bezbedni za korišćenje dokaz je i skoro održan Međunarodni Koper kup koji je okupio preko 200 plivača“, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Nikolić dodaje, da ove godine kreće prva faza izgradnje akva parka. U planu je, da u sklupu tih radova, budu obuhvaćeni i zatvoreni bazeni. Ideja je da se zagrevanje vode na zatvorenim bazenima postigne uz pomoć toplotnih pumpi što će plivačkim i vaterpolo klubovima omogućiti treniranje tokom cele godine a ne samo u zimskim mesecima.

Zbog priprema za Međunarodni vaterpolo turnir, do nedelje 12. marta zatvoreni bazeni neće raditi.

Od nedelje nastavlja se sa uobičajenim radom zatvorenih bazena. Radnim danima oni će biti dostupni kupačima u periodu od 15 do 19 sati i vikendom od 11 do 19 sati. Temperatura vode u velikom i malom bazenu je 27,4 stepena. Radi bezbednosti kupača obezbeđen je i dovoljan broj spasioca. Kontrola ispravnosti vode vrši se jednom nedeljno a potvrda od strane Zavoda za javno zdravlje „Timok“ pokazuje da je ispravna za kupanje. Cena karte je 150 dinara“, ističe Bojana Dlbokić Dubočanin, direktorka Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“.

Ona dodaje da je u okviru zatvorenih bazena kupačima na raspolaganju i korišćenje saune. Radno vreme saune je u skladu sa radnim vremenom zatvorenih bazena. Cena je ostala nepromenjena, karta za korišćenje saune je 150 dinara, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar