Bor:Uručeni ugovori za razvoj poljoprivredne proizvodnje, pčelarstvo u porastu

U sali Gradske uprave je uručeno ukupno 68 ugovora za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Bora. Subvenciju je iskoristilo 60 poljoprivrednih proizvođača u oblasti pčelarstva i njih 8 za kupovinu mašina i opreme za prijem voća i povrća.

Poljoprivredni proizvođači su pohvalili mere kojima grad Bor podstiče razvoj poljoprivrede ali izneti su i predlozi kako i na koji način u narednoj godini unaprediti razvoj pčelarstva.Iako je Bor rudarski grad i nema istoriju u razvoju poljoprivrede, uprkos toj činjenici broj poljoprivrednih proizvođača je u porastu, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Predrag Todorović iz sela Zlot ističe da bez pomoći grada pčelarstvo ne bi opstalo. Trenutno ima 450 društava ali razmišlja o proširenju svoje delatnosti.Do sada sam iskoristio republičke subvencije, 800 dinara po košnici i 160 hiljada dinara koje daje grad Bor, istakao je Todorović i dodao da mladi pčelari treba više da se uključe a on će im preneti svoje znanje kako bi pčelarstvo opstalo na ovim prostorima.

Ove godine, iz lokalnog budžeta, za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Bora izdvojeno je 45 milona dinara, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar