fbpx

Bor:Uručena rešenja poljoprivrednim proizvođačima za subvencionisanje nabavke mašina

U sali Gradske uprave Bor su uručena rešenja poljoprivrednim proizvođačima za subvencionisanje nabavke mašina za ubiranje i skidanje useva, kao i mašina i opreme za navodnjavanje useva. Dodeljeno je ukupno 42 rešenja, od toga 29 rešenja za skidanje useva i 13 rešenja za navodnjavanje useva.Iz lokalnog budžeta za subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača izdvojeno je 45 miliona dinara, što je više nego prethodne godine.„Opredeljena sredstva za ove namene bila su dovoljna i svi proizvođači koji su ispunjavali uslove konkursa dobili su pomoć od Grada Bora. Izuzetno nas raduje činjenica da smo subvencijama dodatno podstakli poljoprivredne proizvođače da unaprede svoju proizvodnju kupovinom novih mašina a sebi olakšaju rad“, istakao je Nenad Kračunović, član Gradskog veća.

Jovan Todorović iz sela Zlot istakao je da je zadovoljan ovogodišnjom subvencijom jer mašina sa kojim je do sada radio, nije više bila za upotrebu. Uz pomoć grada uspeo je da kupi novu mašinu za sakupljanje sena.

Boranka Aneta Milovanović vlasnik je gazdinstva u selu Šarbanovac i ove godine je prvi put konkurisala za subvenciju za proširenje svoje delatnosti.„Uzgajam lešnike na površini od 6 hektara. Nova sam u ovom poslu, imam planove za u buduće ali mi je bila potrebna finansijska pomoć“, dodaje Aneta.

Do kraja godine subvencije za poljoprivredu će dobiti stočari, vinogradari, pčelari i domaćinstva koja se bave soskim turizmom. Ove godine najveće interesovanje bilo je za subvencije iz oblasti pčelarstva gde je iz gradskog budžeta izdvojeno 5 miliona dinara, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar