Bor:U toku rekultivacija gradske deponije

Jedan od gorućih problema grada Bora jeste gradska deponija. Svake godine se dešava po nekoliko puta da dođe do samozapaljenja i paljenja gradske deponije. Dogovor koji je postignut sa kompanijom Zijin, a koji je u interesu građana Bora, je da se uradi komplentna rekultivacija gradske deponije. Već je kompletno rasplaniran materijal, urađeni su pristupni putevi i do Nove godine se očekuje kompletna rekultivacija ove lokacije i ozelenjavanje. Kompanija Zijin još jednom je pokazala da je društveno odgovorna kompanija, da je uvek uz grad Bor, da odgovara na svako pitanje i zahtev. Zajedno rešavamo velike istorijske probleme a to je  deponija, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kompanija već mesec dana intezivno radi na uređenju gradske deponije, ostalo je još 20 odsto smeća koje treba da se rekultiviše. Nakon toga, ućiće se u proceduru dovoza zemlje i pokrivanja cele deponije, izuzev dva prilazna puta. Zatim sledi sadnja trave te će za nekih mesec dana na nekadašnjoj deponiji biti velika zelena površina.

Gradska deponija od postojanja nije uređivana, JKP „3. oktobar“ nije imao tešku mehanizaciju sa kojom bi mogao da rekultiviše i sanira deponiju. Zahvaljujem se još jednom dobroj saradnji koju je gradonačelnik uspostavio sa kompanijom Zijin, istakao je v.d. direktora JKP „3. Oktobar“ Radmilo Guševac.

Početkom godine u planu je da se uđe u proceduru selektovanja i primarne reciklaže otpada, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar