fbpx

Borski Zološki vrt dobio prinovu

Borski Zološki vrt od pre desetak dana dobio je prinovu, ovog puta mladunče jelena lopatara. Majka i beba su dobro, uglavnom borave u spoljašnjem delu kaveza na opštu radost svih koji se u tom momentu zateknu u vrtu. Kao i do sada, imena novim stanovnicima zoo vrta daće najmlađi posetioci koji će svoje predloge ostavljati na kapiji prilikom posete.

Zološki vrt otvoren je tačno pre jedanaest godina sa svega 50 – ak vrsta životinja i nekih 70 – ak jedinki. Evo sada, nakon 11 godina, zološki vrt broji 70 vrsta životinja i preko 130 jedinki. Uprava Zološkog vrta trudiće se da, kao i svake godine, nabavi neku novu životinjsku vrstu ali sada akcenat smo stavili na upotpunjavanje sadržaja za mališane jer su ipak oni naši najčešći posetioci. Ono što se trenutno u vrtu radi jeste adaptacija objekata, konkretno kod krava Buša zato što ćemo i tu za par meseci imati prinovu. Čim se životinje u vrtu razmnožavaju to znači da im je kod nas lepo i prijatno“, istakla je Slađana Savić, PR Zološkog vrta u Boru.

U narednom periodu radiće se na adaptaciji i proširenju pojedinih kaveza kako bi životinje imale veći prostor a posetiocima bile dostupnije. Posećenost vrtu je velika a dokaz za to su ekskurzije iz svih gradova Srbije. Zološki vrt u Boru dnevno poseti više od 300 posetilaca, ističe Darko Dragijević, direktor Zološkog vrta u Boru.

U potpuno bezbednom i udobnom okruženju uz mnoštvo zelenila konstantnu brigu o životinjama vodi specijalizovano osoblje uz posetu veterinara dva do tri puta nedeljno“, dodaje Dragijević.

Gradska uprava i rukovodstvo Zološkog vrta su se trudili da od samog otvaranja vrta ne menjaju cenu ulaznice tako da ona i sada iznosi 100 dinara dok deca do 12 godina ne plaćaju ulaz.

Zološki vrt u Boru dnevno obiđe više od 300 posetilaca, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar