Bor:Savremeni reanomobil stigao u Dom zdravlja

Grad Bor donirao je Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Boru savremeno ambulantno vozilo vredno 7,5 miliona dinara.

Novo vozilo, koje raspolaže najsavremenijom medicinskom opremom, znatno će poboljšati kvalitet zdravstvene usluge i doprineće bržem reagovanju službe Hitne pomoći što je vrlo važno kada su životi građana u pitanju.

Nastavljamo ono što smo radili predhodnih godina, da ulažemo direktno u opremu i kvalitet usluga koje pružaju naši medicinski radnici, kako u Domu zdravlja tako i u Bolnici. Ove godine, iz gradskog budžeta, izdvojeno je preko 400 miliona dinara za kupovinu medicinske opreme kako bi se poboljšali uslovi lečenja pacijenate u obe zdravstvene ustanove. Naredne godine, u planu je da se iz lokalnog budžeta izdvoje dodatna novčana sredstva za kupovinu još jednog reanomobila kako bi se održao kvalitet voznog parka“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Vozni park ove službe trenutno raspolaže sa tri vozila od kojih su dva opremljena najsavremenijom medicinskom opremom. Kako ističu iz ove službe, zbog habanja, vozila je neophodno zanoviti na svake tri godine„Ovo vozilo je od velikog značaja za naš grad i za našu hitnu službu. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što su imali sluha da nam izađe u susret i nabavi ovakvo vozilo. Opremljeno je kompletno što je jako bitno kako bi na vreme stigli do svakog pacijenta“, istakla je dr Vesna Bućan Mihajlović, načelnica Službe hitne pomoći.Grad Bor će i u buduće nastaviti da ulaže u zdravstvo. Nakon formiranja Vlade i resornih ministarstava, Grad Bor će ući u proceduru opremanja nove lokacije za izgradnju nove bolnice, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar