fbpx

Bor:Produžen rok za prijavljivanje radi dodele subvencija za nabavku ogreva

Rok za prijavljivanje, radi dodele subvencija za nabavku ogreva na teritoriji grada Bora, produžen je do 30. septembra. Odlukom Štaba za vanredne situacije, iz gradskog budžeta izdvojena su finansijska sredstva za kupovinu ogreva u iznosu od 12 do 15 hiljada dinara po domaćinstvu za predstojeću grejnu sezonu. Svi zainteresovani građani koji nisu stigli u prethodnom roku da prikupe svu neophodnu dokumentaciju, mogu to učiniti do kraja septembra meseca ove godine.

Kako bi se prevazišla teška energetska situacija Grad Bor pokrenuo je inicijativu, da se građanima koji nisu u sistemu centralnog grejanja, pomogne tako što će se iz lokalnog budžeta izdvojiti novčana sredstava u vidu jednokratne pomoći za kupovinu ogreva. Do sada se prijavilo oko 5 hiljada naših sugrađana, a znamo da ima još domaćinstava koji se nisu prijavili a imaju pravo. Upravo zbog njih rešili smo da produžimo ovaj rok. Predstavnici javnih preduzeća, Centra za socijalni rad, Gradske uprave i mesnih zajednica, narednih dana ponovo će izaći na teren kako bi motivisali svoje sugrađane da se prijave i da donesu minimalnu dokumentaciju kako bi ostvarili svoje pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći za prevazilaženje energetske krize koja je trenutno u celom svetu“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.Zbog velike zainteresovanosti građana a kako bi se olakšalo najstarijim sugrađanima koji žive u seoskim mesnim zajednicama, napravljen je novi raspored. Stručni radnici Centra za socijalni rad biće raspoređeni u svim seoskim mesnim zajednicama kako bi građanima olakšali prikupljanje dokumentacije.

Važno je da naši sugrađani imaju prebivalište ili boravište na teritoriji grada Bora, da je to prebivalište zaključno sa avgustom mesecom na adresi nepokretnosti za koju se zahtev podnos, kao i da su domaćinstva isključena sa sistema centralnog grejanja. Od dokumentacije neophodno je dostaviti ličnu kartu vlasnika nepokretnosti, potvrdu iz JP za stambene usluge da domaćinstvo ne koristi usluge centralnog grejanja, zatim dokaz o vlasništvu, a to može biti rešenje Suda o nasledstvu, ugovor o doživotnom izdržavanju, ugovor o poklonu  ili rešenje o porezu za 2022. ili 2021. godinu i tekući račun podnosioca zahteva“, istakla je Jelena Ristić, direktorka Centra za socijalni rad u Boru.

Pozivaju se svi sugrađani da kontaktiraju Centar za socijalni rad kako bi dobili sve neophodne informacije, na brojeve telefona 030/ 425 22 589 od 7 do 19 časova svakog radnog dana i na mobilni telefoni 060/73 777 04 i 060/ 73 777 25 koji su dostupni i vikendom od 7 do 19 sati, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar