Bor:Postavljanje ulične rasvete u ulici Nikole Pašića

Dugo očekivana ulična rasveta, stigla je i u deo grada u ulici „Nikole Pašića“, ispod Doma kulture, gde uličnog osvetljenja nikada nije ni bilo.

Na inicijativu građana, zaposleni u JKP „Vodovod“ Bor, počeli su sa postavljanjem rasvete. Osim poboljšanja bezbednosti, ulična rasveta će u mnogome olakšati kretanje u večernjim satima.

Svaki opravdani zahtev građana biće realizovan, rekao je Igor Janković, član Gradskog veća. Nastavlja se dalje, izrađena je projektno tehnička dokumentacija za još tri lokacije u gradu.

Urađeno je sve kako standardi i propisi nalažu. Svetiljke su led, pocinkovani su stubovi, a u ovom kvartu biće postavljeno osam novih stubova sa pratećom instalacijom“, naglasio je Janković prilikom obilaska radilišta.Ovo je prvi od projekata za koji su sredstva izdvojena iz gradskog budžeta, a vrednost radova je tri miliona i 200 hiljada dinara, naglasio je Goran Pavić, direktor JKP “Vodovod”.

Proširenje javne rasvete nastaviće se u centru, kod stare Pošte, kod novog parkinga iza Robne kuće, u ulici Milana Vasića Perice i u ulici 3.oktobar kod Nove Pošte. Pored radova na proširenju javne rasvete u gradu radi se i u selima na teritoriji grada Bora”, naglašava Pavić.

Čim vremenski uslovi budu dozvolili, počeće krpljenje udarnih rupa, u toku je betoniranje staza i stepeništa, a biće nastavljeno i uređenje parkinga, saobraćajnica i ostalih javnih površina u gradu, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

 

Ostavite komentar