fbpx

Bor:Pomoć za domaćinstva koja nisu u sistemu daljinskog grejanja

Na  sednici Štaba za vanredne situacije, na dnevnom redu našle su se dve tačke koje su podjednako važne za Grad Bor. Doneta je odluka da se u narednom periodu, preko Centra za socijalni rad i Gradske uprave grada Bora, sprovede konkurs za građane koji nisu priključeni na sistem daljinskog grejanja.

Preko Centra za socijalni rad biće raspisan poziv koji će jasno definisati uslove što će omogućiti svakom domaćinstvu koje nije priključeno na sistem centralnog grejanja da može ostvariti pravo na jednokratnu finansijsku pomoć. U zavisnosti od broja prijavljenih, iznos novčane pomoći biće od 12 do 15 hiljada dinara. Pravo na subvenciju imaće domaćinstva, kako u gradu tako i u selima, a koja se nalaze na teritoriji grada Bora„, napominje Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

On dodaje da je neophodna dokumentacija za učešće na konkursu dokaz o vlasništvu objekta na osnovu rešenja iz Poreske uprave, rešenje o nasledstvu ili ugovor o zakupu objekta za koji se konkuriše kao i važeća lična karta podnosioca prijave. Novčanu pomoć, po osnovu konkursa, građani će moći da iskoriste za kupovinu drva, uglja ili za plaćanje električne energije u zimskom peridu.

Na osnovu popisa iz 2011. godine i drugih poreskih podataka, broj domaćinstava koji će imati pravo na finansijsku pomoć je od 6 do 7 hiljada.Za građane koji su priključeni na sistem centralnog grejanja, Grad Bor je omogućio staru cenu grejanja kroz subvencije za nabavke energenata JKP „Toplana“. Cena grejanja po kvadratu ostaće nepromenjena.Na narednoj sednici Skupštine Grada Bora rebalansom budžeta, za subvencije biće izdvojeno 100 miliona dinara, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar