Bor:Otpočela akcija prolećnog uređenja zelenih površina u gradu

Na inicijativu gradonačelnika Aleksandra Milikića otpočela je akcija prolećnog uređenja zelenih površina u gradu. Radnici JKP “3. oktobar“ i JKP „Vodovod“ su na terenu, u toku su radovi u Novom gradskom centru a po završetku radova u ovom delu grada, biće uređene javne površine i u ostalim mesnim zajednicama.

Pozivaju se građani da daju učešće u akciji i da svojim predlozima i sugestijama doprinesu da grad bude uređeniji i čistiji. Tokom naredne nedelje stići će i cveće kojim će se grad dodatno urediti kao što je to bivalo i prethodnih godina“, ističe Nenad Kračunović, član Gradskog veća.

Radnici JKP „Vodovod“ radiće na čišćenju atmosferske kanalizacije koja je gotovo problem u celoj Srbiji.„Atmosferska kanalizacija je problem u svim gradovima u Srbiji, pa tako i kod nas, ali zajedničkim snagama rešićemo problem a za dobrobit naših građana kako bi grad bio uređeniji, lepši i čistiji“, istakao je Goran Pavić, direktor JKP „Vodovod“.Kako je planirano, radovi na uređenju zelenih površina u svakom gradskom naselju trajaće desetak dana.

U svakoj mesnoj zajednici radnici će orezivati žbunje i granje, uređenje stepeništa a paralelno će se kositi zelene površine“, istakao je Radmilo Guševac, direktor JKP „3 oktobar“.Guševac dodaje, da je u selima na teritoriji grada Bora, dosta toga je urađeno a po završetku radova na uređenju javnih površina u gradu, radnici JKP „3 oktobar“ nastaviće akciju uređenja zelenih površina i u selima, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar