Bor:OŠ „Vuk Karadžić“ dobila sportsku opremu za osvojeno prvo mesto na Olimpijskom treningu sa OTP bankom

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ odneli su pobedu na održanom Olimpijskom treningu sa OTP bankom. Od pet osnovnih škola sa teritorije grada, koje su uzele učešće na ovom sportskom događaju, mališani ove škole bili su najuspešniji i zauzeli su prvo mesto. Za osvojeno prvo mesto OTP banka donirala je ovoj školi sportsku opremu u vrednosti od 180 hiljada dinara.

Zahvaljujući dobroj saradnji Grada Bora sa Olimpijskim komitetom Srbije kao i zahvaljujući podršci OTP banke koja već duže od 10 godina organizuje ovu manifestaciju, u Boru je održan olimpijski trening sa OTP bankom u kome su učestvovali osnovci četvrtog, petog i šestog razreda.

Grad Bor, pored intezivnog ulaganja u obrazovanje i sport, trudi se da i na ovaj način kroz dodatna sredstva doprinese za što bolje uslove mališana tokom njihovog školovanja i bavljenja sportom koje je izuzetno važno“, istakla je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća.

U vreme digitalizacije, sve veće upotrebe mobilnih telefona i modernih tehnologija, deca se sve manje bave fizičkom aktivnošću. Zahvaljujući ovom projektu i donaciji deca će više biti uključena u fizičko vaspitanje i bavljenje sportom„, istakla je Ivana Pajkić, direktorka škole.

Zahvaljujući ovom projektu škola je dobila opremu za fiskulturnu salu kao što su sto za stoni tenis, lopte, obruče, mrežu, rekete za badminton, čunjeve i druge sportske rekvizite, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar