Bor:Održana 39. sednica Gradskog veća: Usvojen Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije stambenog naselja

Članovi Gradskog veća usvojili su na  sednici Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja na potesu Trujkanov potok.

Planom se utvrđuje lokacija za sve neophodne sadržaje, infrastruktura koja je neophodna za normalno funkcionisanje naselja, seoskog tipa. Po donošenju ove Odluke, kada bude stupila na snagu, počeće i javni uvid gde će svako imati priliku da iznese svoj predlog i sugestiju za formiranje naselja. Nakon toga, stručna komisija grada Bora izvršiće kontrolu na osnovu koje će se videti tačne granice naselja i gde će se nalaziti škola, ambulanta, crkva, sportski tereni i drugi sadržaji. Predviđeno je da će ceo taj proces trajati osam meseci. U buduće Grad Bor će u svakom selu, gde se vrši rudarenje, javno predstaviti svoj plan gde će svaki građanin moći da iznese svoj predlog ili sugestiju. Meštanima sela će na raspolaganju biti i Odeljenje za urbanizam za bilo kakvu vrstu pomoći kako bi naselje bilo što funkcionalnije za one koji će tu živeti“, istakao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika grada Bora.

Većinom glasova, većnici su dali zeleno svetlo i na Predlog Lokalnog akcionog plana o izmeni Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Bora za 2022. i 2023. godinu. „Ovom Odlukom, u 2023 godini, po osnovu javnih radova lica će biti angažovana na po četiri meseca umesto dosadašnjih tri i za te poslove će im se isplaćivati mesečno po 30 hiljada dinara umesto dosadašnjih 22 hiljade dinara. Što se tiče stručne prakse ostaje kao i ranijih godina, imaćemo lica sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom. U zavisnosti od visine obrazovanja lica će biti angažovana od 6, 7 i 12 meseci“, istakla je Tamara Paunović, član Gradskog veća.

Na dnevnom redu, pred većnicima su se našle i Odluke o Izmeni programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća, Predlog Rešenja o imenovanju direktora JKP „3. oktobar“ i JP „Bogovina“ kao i Predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova  Nadzornog odbora.O svemu ovome konačnu reč daće odbornici na narednoj Skupštini grada Bora, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar