Bor:Održan Sajam profesionalne orjentacije, velika posećenost budućih srednjoškolaca i brucoša

Borska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je Sajam profesionalne orjentacije. Na sajmu je učestvovalo 11 srednjih škola iz borskog i zaječarskog okruga, dva fakulteta i to Pedagoški fakultet iz Negotina i Tehnički fakultet iz Bora.

S obzirom da svako zanimanje iziskuje određene sposobnosti i interesovanja veoma važnih ako ne i presudnih u odabiru zanimanja, Grad Bor je na ovaj način omogućio mladima dobar izbor informacija u kreiranju sopstvenih htenja kako bi učenici osnovnih i srednjih škola mogli pravilno da odaberu zanimanje kojim će se baviti u budućnosti, jer je dobro zanimanje ključ za dalji život i razvoj karijere“, istakao je Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća.

Predstavnici škola i fakulteta su se na vrlo kreativan način potrudili da budućim srednjoškolcima i brucošima što više približe dalji tok školovanja. Ohrabrujuća činjenica i pokazatelj da je sajam opravdao očekivanja je velika posećenost budućih srednjoškolaca kojima će sajam biti od velike pomoći u odabiru budućeg zanimanja.

Veliki broj dece se odazvao, nastavnici, profesori i svi su bili u prilici da pitaju sve što ih zanima u okviru budućih zanimanja. Ovakva prezentacija će im puno značiti jer je dobra informacija primarna za razumevanje onoga što radimo u profesionalnom životu i karijeri . Deca će imati priliku da razbiju neke predrasude i saznaju nešto novo u okviru smerova“, istakao je profesor Ivan Vučković.

Osnovni cilj sajma je pružanja relevantnih informacija o mreži obrazovnih institucija gde se pruža pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola da pronađu odgovarajuće zanimanje, objašnjava Lidija Načić, v.d. direktora NSZ filijale u Boru i dodaje da se nada da će deca nakon ovogodišnjeg sajma biti adekvatno informisana kako bi upisala željenu školu, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar