fbpx

Bor:Meštani gradskih mesnih zajednica narednih dana imaće priliku da iznesu predloge za izradu budžeta za narednu godinu

Nakon obilaska seoskih sredina, narednih dana meštani gradskih mesnih zajednica biće u prilici da sa gradonačelnikom grada Bora,Aleksandrom Milikićem i njegovim saradnicima, razgovaraju i iznesu predloge za izradu budžeta za narednu godinu.

Kako bi se uslovi za život na selu približili kvalitetu života u gradu, problemi vezani za komunalne delatnosti, vodosnabdevanje, infrastrukturu, ali i obrazovanje, zdravstvo, kulturu i sport, mogu se rešavati samo zajedničkom saradnjom.

Danas smo razgovarali sa meštanima Brezonika i MZ Sever. Drago mi je kada čujem od ljudi da je mnogo toga urađeno a još draže kada čujem ideje i predloge šta još treba uraditi. Putna infrastruktura, kanalizacija, uređenje dečijih igrališta, rešavanje problema sa prelazima preko potoka, proširenje ulične rasvete, samo su neki od predloga koji su se čuli na današnjem sastanku. Mnogo toga smo uradili u predhodnom periodu ali uradićemo još više. Pravimo plan za narednu godinu kao i plan za naredne tri godine, kako bi poboljšali kvalitet života. Očigledno je da su ova mesta naslonjena na rudnik i da rudarski problemi ovde postoje poslednjih 40 i više godina. Mi ćemo kao grad uvek stati uz naše sugrađane i zajednički ćemo rešavati probleme. Zahtevaćemo od kompanije Zijin ili bilo koje druge kompanije koja posluje na teritoriji grada Bora, da poštuje zahteve naših meštana. Promenilo se mnogo, kada je u pitanju teški teretni saobraćaj kroz Brezonik. Veliki deo sabraćaja prebačen je na obilaznicu koja je prošle godine završena. Zahtevaćemo od kompanije Zijin da sve svoje kamione preusmere na obilaznicu kako bi rasteretili put koji svakodnevno koriste naši sugrađani“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Drago mi je da smo danas imali sastanak koji je pun energije i dobrih predloga. Mi ćemo nastaviti da osluškujemo naše sugrađane i da pravimo budžet za narednu godinu u dogovoru sa njima, dodao je Milikić.

Narednih dana gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima obićiće i preostale gradske mesne zajednice.

31.8. MZ Novo selište od 10 časova

MZ Bakar 11:15

1.9.   MZ Rudar od 10 časova

MZ Brestovačka banja od 11:15

2.9.   MZ Mladost od 10 časova

MZ Sloga od 11:15

5.9.   MZ Novi centar od 10 časova

MZ Metalurg od 11:30

MZ Napredak od 12:30, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar