fbpx

Bor:Kroz program energetske efikasnosti, 126 građana potpisaće trojne ugovore

Ove godine grad Bor, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, realizovao je program energetske efikasnosti za porodične kuće i stambene jedinice. Kroz program obuhvaćene su mere kao što su zamena stolarije, ugradnja fasade, termička izolacija tavanice ispod krovnog pokrivača, nabavka kotlova na prirodni gas ili bio masu, zamena cevne mreže i radijatora kao i ugradnja toplotnih pumpi sa pratećom instalacijom.

Nakon izlaska stručne komisije na teren, formirana je konačna lista na kojoj se nalazi 126 građana koji će potpisati trojne ugovore.

Najveće interesovanje bilo je za meru zamene stolarije. Od 126 korisnika , čak njih 96 konkurisalo je za ovu meru. Rok za izvođenje radova je 1. mart naredne godine, objašnjava Igor Janković, član Gradskog veća i dodaje da ukoliko bude potrebe rok će biti produžen. U dogovoru sa resornim ministarstvom, rok je moguće produžiti usled vremenskih prilika koje neće dozvoliti da se, pre svega, uredi fasada na objektima.

Janković napominje da je prilikom obilaska terena stručna komisija utvrdila da su građani, kroz premer i predračun, predvideli samo deo stolarije na objektu. Nakon dogovora sa resornim ministarstvom, građanima je dozvoljeno da naknadno dopune premer kako bi sva stolarija na objektu bila zamenjena.

Konačna lista građana koji su konkurisali za neku od mera energetske efikasnosti nalazi se na gradskom sajtu grada Bora (www.bor.rs) i na oglasnoj tabli. Svi građani mogu uložiti žalbu ukoliko smatraju da ima potrebe. Nakon isteka roka za žalbe na sednici Gradskog veća biće doneta odluka o dodeli subvencija nakon čega će se pristupiti potpisivanju trojnih ugovora kako bi izvođači mogli da krenu sa realizacijom svih mera, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar