fbpx

Bor:Konkurs za subvencije za zamenu stolarije, rok za podnošenje prijava 14. septembar

Na  sednici Gradskog veća u Boru , donta je odluka o raspisivanju javnog konkursa za građane a tiče se programa energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zajednica.

Kroz program obuhvaćeno je šest mera, zamena stolarije, ugradnja fasade, termička izolacija tavanice ispod krovnog pokrivača, nabavka kotlova na prirodni gas ili bio masu, zamena cevne mreže i radijatora kao i ugradnja toplotnih pumpi sa pratećom instalacijom. „Uslovi za učešće na konkursu, da je podnosilac prijave vlasnik objekta, ukoliko ima više vlasnika u okviru jednog objekta neophodna je njihova saglasnost, ukoliko lice nije vlasnik objekta potrebno je da ima prebivalište na adresi i da vlasnik istog objekta da saglasnost i poslednji uslov da je minimalna potrošnja električne energije za protekli mesec 30 KWh. Takođe, postoje i kriterijumi za izbor samog objekta, izgled spoljašnje stolarije, izgled fasade, postojeći način grejanja, zauzetost površine i poslednji kriterijum da vlasnik objekta nije do sada koristio subvencije za ove namene u predhodnoj godini“, istakao je Igor Janković, član Gradskog veća.

Janković dodaje da je predviđen iznos za ove mere 18 miliona dinara od čega 50 odsto finansira Vlada Republike Srbije i Grad Bor, dok drugih 50 odsto finansiraju građani koji su ušli u program. Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu grada www.bor.rs ili lično u zgradi Gradske uprave na 6. spratu u kancelariji broj 60. Prijave je moguće podneti na pisarnici Gradske uprave ili poštom na adresu Gradska uprava Bor, Moše Pijade broj 3. U okviru prateće dokumentacije nalazi se i lista prijavljenih kompanija. Građani će imati mogućnost da izaberu jednog od ponuđenih proizvođača i na osnovu njihove profakture će se formirati konačna lista koja će biti jedinstvena za svaku od mera.

Građani Bora su isčekivali ovu meru, pre toga smo imali meru koja se takođe odnosi na energetsku efikasnost a to su pre svega solarni paneli za proizvodnju električne energije. Ova mera je jako dobro prihvaćena od strane građana Bora, očekujemo da će se veliki broj sugrađana javiti i za zamenu stolarije. Naredne godine povećaćemo finansijska sredstva za mere energetske efikasnosti kako bismo omogućili da što veći broj naših sugrađana dobije priliku da se prijavi za neki od programa. Na ovaj način i kroz ovakvu vrstu programa uštedeće se na električnoj i toplotnoj energiji“, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Konkurs će biti raspisan u ponedeljak i trajaće 30 dana, odnosno zaključno sa 14. septembrom ove godine. Po završetku celog procesa komisija će izvršiti bodovanje svih prijava. Terenskim obilaskom će se utvrditi istinitost podataka koji su uneti u prijavu. Nakon toga sledi izbacivanje preliminarne liste nakon čega se može pristupiti potpisivanju trojnih ugovora, između Grada Bora, građana i kompanija koje su ispunile uslove za realizaciju svih ovih mera, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

 

 

Ostavite komentar