Bor:Još jedan novi kamion auto smećar za JKP „3. oktobar“

Nastavlja se sa zanovljavanjem mehanizacije u javnim preduzećima. U JKP „3. oktobar“ stigao je novi kamion, auto smećar.Zahvaljujući izdvajanju iz budžeta Grada Bora ovo je deveto novo vozilo koje je stiglo u ovo javno preduzeće od početka ove godine.

„Starost vozila u javnim preduzećima bila je preko 20 godina. Danas smo došli u situaciju da u ovoj godini isporučimo deveto vozilo za potrebe JKP „3 oktobar“. Ono što nam sledi, kao obaveza, za narednu godinu je izrada gradskog kolektivnog ugovora za javna preduzeća. Naša obaveza i zadatak za narednu godinu je podizanje zarada u javnom sektoru kako bismo zadržali radnike i podigli kvalitet rada. Situacija u javnom sektoru sada je mnogo bolja nego što je to bilo pre četiri godine. Mnoga preduzeća sada posluju pozitivno, a nekada su bila na rubu rentabilnosti“, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Naredne nedelje stići će još dva nova vozila, te će vozni park JKP „3 oktobar“ ove godine biti brojniji za 11 novih vozila.
„U istoriji ovog preduzeća nije se desilo da su se kupovala nova vozila. Zahvaljujem se lokalnoj samupravi koja je prepoznala naše potrebe jer zanovljavanjem mehanizacije podiže se kvalitet usluga javnog preduzeća kako bi ono u potpunosti bilo u funkciji građana.

Obnavljanjem opreme, JKP „3. oktobar“ od naredne godine moći će i tržišno da posluje i da sa trećeg mesta ubira prihode što do sada nije bilo moguće zbog stare mehanizacije„, dodao je Radmilo Guševac, v.d. direktora JKP „3. oktobar“ Bor.Za nabavku nove mehanizacije za potrebe javno komunalnih preduzeća, iz lokalnog budžeta, izdvojeno je 220 miliona dinara, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar