Bor:Dečija igrališta ponovo na meti vandala

Grad Bor ulaže veliki napor i finansijska sredstva da deca u Boru imaju srećnije i zdravije detinjstvo. Na žalost, dečija igrališta često su na meti vandala, koji uništavaju javnu imovinu. Svojim neodgovornim ponašanjem, dovode u pitanje i bezbednost dece koja se tu igraju.Po ko zna koji put na meti vandala bilo je dečiji igralište u MZ Mladost, u naselju V mesna, gde je tokom vikenda upropašćeno dosta rekvizita, polomljene su informativne table, klackalice, dečija računaljka i klupe.

“Ukoliko se vandalizam nastavi u našem gradu i ukoliko se rekviziti i dalje budu uništavali, kako i zakon nalaže, bićemo prinuđeni da zatvorimo dečija igrališta do njihovog saniranja jer ona kao takva nisu bezbedna za naše najmlađe. Trudimo se da deci omogućimo normalne uslove za život, razonodu, zabavu, bavljenje sportom i rekreacijom, ali pojedinci svakodnevno uništavaju ono što je sagrađeno i postavljeno“, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.„Radnici JKP „3.oktobar“ rano jutros su izašli na teren i do kraja dana saniraće sve ono što su nepoznati počinioci uradili tokom vikenda“, poručuje Radmilo Guševac, v.d. direktora JKP „3. oktobar“.

Samo u prošloj godini rekonstruisano i sagrađeno 5 novih dečijih igrališta po najsavremenijim standardima. Za ovu godinu, iz lokalnoh budžeta, izdvojeno je 100 miliona dinara za izgradnju novih 17 igrališta, kako u gradu tako i u selima.Kako se Grad Bor bori da izgradi što veći broj dečijih igrališta, tako će se boriti i da ista zaštiti kako bi mališani imali gde da provode svoje slobodno vreme. Reakcija na vandalizam mora biti brza i efikasna popravka i obnova oštećenih igrališta  kao i sankcionisanje počinioca kako ne bi došlo do ponavljanja ovakvog ponašanja pojedinaca.Svakako rešenje problema je postavljanje video nadzora, ali pre svega je potrebno da se promeni svest ljudi. Upućuje se apel na građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja da neko uništava rekvizite, to prijave tužilaštvu, policiji ili Gradskoj upravi kako bi se preuzeli dalji koraci, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar