Bor ugostio najbolje mlade rukometašice Srbije

Bor je minulog vikenda bio domaćin državnog prvenstva u rukometu za devojčice rođene 2007. godine i mlađe, na koje se plasiralo dvanaest najboljih klubova Srbije, među kojima je bila i ekipa ŽORК “ Bor Zijin Кoper“. Pehar šampiona je otišao u Inđiju, pošto je 1. mesto osvojila ekipa Železničara, koja je u finalu nadigrala ekipu ORК „Beograda“. Bronza je pripala Topličaninu iz Prokuplja, koje su u meču za odličje slavile protiv Srema iz Sremske Mitrovice, dok su  mlade Boranke nakon tri dana takmičenja održanog u SC „Bobana Momčilović Veličković“ zauzele 8.mesto.

Najkorisnija igračica „MVP“ Državnog prvenstva u Boru bila je Milica Otašević iz pobedničke ekipe, a u najbolju postavu turnira ušle su i njena saigračica Tatjana Činku na poziciji golmana, Nikolina Stojanović levo krilo Mladog Radnika iz Požarevca, Iva Petrović levi bek ORК „Beograda“, Nikolina Bulatović srednji bek Srema, desni bek Lena Zdravković iz Topličanina i još dve rukometašice poraženih finalista, Mia Nedeljković na poziciji desnog krila i pivotmen Aleksandra Кrezović.

Pobednički pehar uručio je zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević, dok je nagradu za najkorisniju rukometašicu Državnog prvenstva dodelio Zoran Barbulović, selektor ženske kadetske reprezentacije Srbije i trener seniorske ekipe ŽORК “ Bor Zijin Кoper“.

Vredi istaći i da je deo stručnog štaba šampiona iz Inđije Slađana Đerić, trofejna zaječarska rukometašica, još jedan izdanak škole rukometa na Кraljevici, osvajač domaćih pehara sa ekipom Zaječara, dugogodišnji kapiten nacionalnog tima i čuvar mreže brojnih inostranih timova, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar