Bor: U toku je rekonstrukcija dela vodovodne mreže na Borskom jezeru

Zbog čestog pucanja vodovodne mreže na Borskom jezeru, meštani vikend naselja ostajali su bez zdrave pijaće vode. Usled dotrajalosti mreže, radnici JКP „Vodovod“ su na terenu i u toku je rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže u dužini od 350 metara.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima je obišao radove gde je razgovarao i sa meštanima koji ovde grade vikendice a koji će se priključiti na novu vodovodnu mrežu.

“Mreža je prethodnih godina pravila problem zbog dotrajalosti cevi. Na zahtev naših sugrađana radi se jedna trasa u dužini od 350 metara. Grad Bor u saradnji sa JКP „Vodovod“ nastavlja da ulaže u komunalnu i vodovodnu infrastrukturu, odvojena su finansijska sredstva za izgradnju kanalizacionih i vodovodnih mreža i u selima“, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

„Sve što smo počeli prethodnih godina smo i završili. Кrenuli smo sa projektovanjem dokumentacije, ideja nam je da već naredne godine odvojimo finansijska sredstva za izgradnju kanalizacionih mreža po našim selima“, istakao je direktor JКP „Vodovod“, Goran Pavić.

Za izgradnju nove vodovodne mreže, ovo javno preduzeće, iz sopstvenih sredstava izdvojilo je oko 600 hiljada dinara, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar