Bor: Potpisani ugovori o dodeli subvencija poljoprivrednim proizvođačima

U Gradskoj kući  su potpisani ugovori o dodeli subvencija, za nabavku opreme za mužu, hlađenje i čuvanje mleka, za kupovinu ograda oko višegodišnjih zasada kao i kupovinu sadnog materijala za voćarstvo i vinogradarstvo ali i za nabavku priplodnih junica, ovaca i svinja. Uručena su 24 rešenja a iz lokalnog budžeta za ove mere izdvojeno je 13,6 miliona dinara.

Pokazalo se da naši domaćini znaju i umeju kako da, finansijskim sredstvima iz budžeta grada, upravljaju. Iako je Bor rudarski grad a poljoprivreda i rudarstvo ne idu zajedno, u dogovoru sa poljoprivrednim proizvođačima pronađen je model kako da se podigne stepen razvoja poljoprivrede“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Naredne godine, budžet za razvj poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Bora biće uvećan te će biti uvedene i nove mere kako bi se podstakli poljoprivredni proizvođači i kako bi unapredili svoju proizvodnju. Mere kao što su kupovina prikolica i kontejnera za transport pčela, kupovina uređaja za rasturanja veštačkog đubriva, edukacija iz oblasti poljoprivrede, saradnja sa naučno istraživačkim institutima ali uređenje nekategorisanih atarskih puteva, istiće član Gradskog veća Nenad Kračunović omogućiće poljoprivrednim proizvođačima proširenje svoje delatnosti.

Naredne godine, iz lokalnog budžeta, biće izdvojeno 46 miliona dinara kako bi se poboljšali uslovi u svim oblastima poljoprivrede, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar