fbpx

Bor: Održana još jedna sednica Gradskog veća pred zasedanje Skupštine grada

Na  sednici, gradski većnici jednoglasno su podržali i dali zeleno svetlo za dve tačke koliko je i bilo na dnevnom redu. Nastavak izgradnje obilaznice, od pekare preko Nikoličevskog puta do teretne obilaznice na ulasku u Zijin, odnosno Štulc i davanje na licitaciju javne površine grada Bora za izgradnju šoping centra. Konačnu reč imaće odbornici na zasedanju Skupštine grada, koja je zakazana za 14. oktobar.

Obilaznica je bitna zato što će u potpunosti rasteretiti teretni saobraćaj i ulaz u sam grad. Naredne godine mora se završiti tehnička dokumentacija za izradu treće  saobraćajne trake iznad pekare na ulaz u grad, tako će se u naredne dve godine u potpunosti izbaciti teretni saobraćaj iz zone kretanja javnog prevoza na teritoriji grada Bora. Projekat će se sigurno realizovati u saradnji sa putevima Srbije“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Ukupna vrednost izrade plana detaljne regulacije je 11 miliona dinara, a sredstva su predviđena budžetom za 2023 godinu. Neophodno vreme za izradu dokumentacije je godinu i po dana, nakon čega će se ući u izradu projekta i realizaciju izrade obilaznice.

Usvojena je i Odluka o otuđenju katastarske parcele na kojoj je predviđena izgradnja šoping centra, a na kojoj se nalaze sportski tereni.„Pri završetku je projekat izgradnje novog sportsko rekreativnog centra u naselju Metalurg kod Tehničke škole. Kada se sve završi dobićemo najsavremeniji sportski kompleks na novoj lokaciji. Biće izgrađen fudbalski teren, koji će biti dat na korišćenje FK Mali Bor, balon hala za tenis, tereni za tenis na otvorenom, balon hala za potrebe škola koje nisu imale uslove za treniranje i obavljanje fiskulturne nastave i otvoreni tereni za male sportove“, dodao je Milikić..Javni poziv za prodaju parcele biće raspisan nakon što Skupština grada usvoji Odluku. Početna vrednost površine od 5,6 hektara sa svim terenima je 293 miliona dinara. Za sada, postoje četiri potencijalna kupca, koji će imati rok od maksimalno dve godine, za izgradnju šoping centra, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar