Bor: Održana 36. sednica Gradskog veća, u narednih osam meseci izrada kompletnog plana novog nasalja a

Na održanoj 36. sednici Gradskog veća na dnevnom redu bilo je sedam tačaka. Svakako jedna od najvažnijih za koju su Gradski većnici dali zeleno svetlo je predlog zaključka o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izradi plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja na lokaciji Trujkanov potok.

Zadatak lokalne samouprave je da u narednih osam meseci uradi kompletan plan jednog novog naselja, seoskog tipa, koji će biti sigurno jedno od najsavremeniih naselja u Srbiji, koje će pored osnovnih infrastrukturnih objekata, puteva, kanalizacije, vodovoda, grejanja samog naselja imati i objekte kao što su škola, ambulanta, crkva i sve ono što je danas potrebno za normalan život, kaže geradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Ova lokacija je definisana na površini od skoro 20 kilometara kvadratnih i treba da ima tri manja naselja na površini od 140 hektara. Ono što je jako važno je da će ovo područje biti potpuno izuzeto iz istražnih prava bez mogućnosti  rudarske eksploatacije u narednim godinama i decenijama”, dodao je Milikić.Javna rasprava o Nacrtu Odluke o izradi plana detaljne regulacije trajaće do 31. Januara, objavljeno je na sjatu grada Bora.

 

Ostavite komentar