Bor: Održan okrugli sto u cilju unapređenja života osoba sa invaliditetom

U Gradskoj kući održan je okrugli sto na kom su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, predsednici udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom. Tema sastanka bila je unapređenje života osoba sa invaliditetom.

Predstavnici udruženja i organizacija izneli su osam zahteva o kojima se diskutovalo. Novica Đokić, sekretar Centra za samostalni život OSI Bor istakao je da je prva tema jako bitna za sve organizacije a tiče se obezbeđenja minimalnih finansijskih sredstva za rad udruženja. Zatim uvođenje autobuske linije Bolnica – Banjsko polje gde bi se koristili niskopodni autobusi i pet autobuskih stajališta sa obe strane. Zatim tumački prevodilac za znakovni jezik za osobe sa oštećenim sluhom, stavljanje u funkciju javnog toaleta kod Doma kulture. Još jedna jako bitna tema za sva udruženja i organizacije bila je obezbeđenje jednog adaptiranog vozila za OSI koji bi služio za prevoz do zdravstvenih ustanova.

Veći deo zahteva biće rešen odvajanjem novca iz lokalnog budžeta, istakao je Ivan Vučković, zamenik predsednika Skupštine grada Bora i dodao da će drugi deo biti rešen u okviru saradnje sa relevantnim institucijama, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar