Bor: Na sednici Gradskog veća usvojeni predlozi o imenovanju direktora javnih preduzeća

Na održanoj47. sednica Gradskog veća, većnici su dali zeleno svetlo na sve tačke koje su se našle na dnevnom redu.

U prethodnom periodu mnoge stvari su se promenili. Gradska preduzeća koja su poslovala negativno, sada posluju pozitivno. Međutim, nikada je potrebno napraviti kadrovske promene kako bi se ta preduzeća „osvežila“. Oni koji su do sada obavljali direktorsku funkciju, sami su se povukli iz tih preduzeća shvativši da je to veliki teret i odgovornost.

Sproveden je konkurs u JKP „Toplana“ za izbor direktora na koji se niko nije javio. Tim povodom danas smo doneli odluku da se na mesto v.d. direktora ovog preduzeća postavi Igor Janković koji je, u poslednje četiri godine, obavljao funkciju Gradskog većnika. Ovo je prilika da Janković vodi ovo preduzeće i da zajedno gradimo novu toplanu na gas i da se poveća kapacitet mazutnog kotla. Siguran sam da će Janković ovu funkciju vrlo dobro obavljati i da ćemo ući u jednu novu eru kada su u pitanju energenti“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Grad Bor je u prethodne dve godine veliki novac odvojio za opremanje JKP „3 oktobar“ u vidu opreme i danas ovo preduzeće ima najsavremeniju opremu u Srbiji. Dosadašnji direktor Radmilo Guševac se zahvalio na podršci koju mu je pružao Grad Bor. Na mesto direktora JKP „3. oktobar“, prema većini glasova postavljen je član Gradskog veća Nenad Kračunović diplomirani inženjer šumarstva. On će imati obavezu i zadatak da grad drži čistim i urednim, da poboljša kvalitet izvoženja smeća, pranja i održavanja ulica ali i bolje uređenje seoskih atarskih puteva.

Kada je reč o Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković , dosadašnji v.d. direktor Bojana Dlbokić Dubočanin je iz ličnih razloga podnela ostavku na mesto direktora. Kandidat, koji će obavljati funkciju direktora ove ustanove, predložen je Zaviša Milosavljević poznati međunarodni trener i diplomirani profesor fizičkog vaspitanja sa vrlo zavidnim menadžerskim sposobnostima. Njegov prvi i osnovni zadatak je da uslove i kvalitet usluga u Sportskom centru podigne na jedan viši nivo, da reši problem zatvorenih bazena i krova, da uredi higijenu i sve ono što nije urađeno prethodnih godina, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Poštujemo svačiji lični stav. Mnogo je urađeno u prethodnom periodu u Sportskom centru ali ima još puno toga da se uradi. Pre svega kreće se sa izgradnjom Akva parka. Dobili smo izvođača za izgradnju prve faze. Neophodno je što pre pokrenuti Savaču i da je stavimo u funkciju omladine i sporta na teritoriji grada Bora. U planu je izgradnja novih sportskih terena kod srednjih škola u naselju Metalurg“, dodaje Milikić

Završnu reč na usvojene Odluke doneće odbornici na sednici Skupštine grada, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar