Bor: Digitalna promocija turističke ponude

Digitalizacija je veoma značajna kada je reč o afirmaciji turizma i svakako je korak napred u daljem razvoju. Istočna Srbija je veoma bogata turističkom ponudom, kako sa kulturnim sadržajem tako i sa prirodnim nasleđem. Danas se turistička ponuda predstavlja na jedan drugačiji način koristeći za to digitalne alate i digitalni marketing. Danas svako provodi sate uz mobilni telefon ili računar i to je mesto gde je potrebno da turistička ponuda bude prikazana na način na koji to današnji posetioci žele da vide, a to je kratko, jednostavno i praktično.Digitalna promocija turističke ponude bila je povod za održavanje sastanka na kome su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, muzeja i turističkih organizacija iz pet gradova u Istočnoj Srbiji.

Bor je na takvoj lokaciji gde može da učestvuje na dva prekogranična projekta, sa Rumunijom i Bugarskom. Program prekogranične saradnje sa Rumunijom je ostvaren i poziv za projekte je otvoren do 1. marta ove godine. Na proleće biće otvoren poziv za projekte i sa Bugarskom. Povezanost sa Bugarskom i Rumunijom treba iskoristiti na najbolji mogući način kako bi se turistička ponuda ovog dela Srbije podigla na viši nivo“, istakao je Vladan Jeremić, direktor Rarisa.

Digitalizacija je odavno ušla u turizam, međutim postoje i drugi digitalni alati koji se mogu danas koristiti ali i neke napredne tehnologije koje idu u korak sa današnjom generacijom. Pravljenje hologramskih projekata, nešto jednostavnije od toga je digitalni marketing odnosno korišćenje društvenih mreža u svrhu promocije i marketinga“, istakao je na prezentaciji Srđan Pilipović, direktor marketinške agencije iz Beograda.Na samim lokalitetima, bilo da su oni kulturno ili prirodno nasleđe, interpretacija se mora i doživeti. U svrhu promocije turističke ponude može se koristiti virtuelna realnost, izmenjena stvarnost i drugi alati kao što su hologrami a koriste ih drugi muzeji u svetu i Evropi. Na sastanku je prezentovano više od 10 različitih alata koji se već koriste za promociju turističke ponude. Svi koji su prisustvovali sastanku su informisani kako mogu da promovišu svoj kraj ali i na koji način tu ponudu mogu da obogate u budućnosti i da idu u korak sa modernim tehnologijama, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar