fbpx

Bor: Dečak Lazar bio je prva beba u 2023. godini

Lepe vesti za sam početak godine. U prvim danima 2023. godine u borskom porodilištu rođene su dve bebe, dva dečaka.Boranka Sofija Mijulović na svet je donela Lazara. Nešto kasnije, rodio se Veljko a ponosna majka Ana Filipovski kaže da joj je ovo treća sreća u porodici.Porođaji su protekli dobro, oba dečaka rođena su carskim rezom, ističu na ginekološko-akušerskom odeljenju i dodaju da su bebe dobile dobru ocenu.

U 2021. godini rođene su 394 bebe, dok je u prošloj 2022. zabeleženo 405 porođaja, i nadam se da će se tokom ove godine povećati broj novorođenih beba. I narednih dana nas takođe čeka određeni broj porođaja, nastavljamo dalje“, dodao je dr Goran Golubović.

Zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević sa saradnicima obišao je porodilište i tom prilikom najmađim stanovnicima uručio novogodišnje poklone.

Dobili smo informaciju da će deca vrlo brzo biti puštena kući. Ono što je dobro je deci pružena najbolja nega i da lekari i medicinsko osoblje čine maksimalne napore da deci ovde bude bolje. Mi ćemo kao grad učiniti sve i za bolnicu i za Dom zdravlja da uslovi i za lekare i za pacijente budu mnogo bolji. Želim svima srećnu Novu godinu, a ljudima koji se bave ovim odgovornim poslom, želim što manje posla, jer ako oni nemaju posla onda je to dobar pokazatelj da smo zdravi i da su deca zdrava“, naglasio je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.Grad Bor  od ove godine izdvaja za prvorđeno dete 50 hiljada dinara, za drugo 80, a za treće i četvrto dete 140 hiljada dinara. Od ove godine sve nezaposlene porodilje dobijaće godinu dana novčanu nadoknadu od 20 hiljada dinara. Danas imamo dve porodilje, jednoj od njih je ovo drugo dete, a drugoj treće, tako da je to velika radost na ovaj lep dan“, rekao je Gojko Džaković, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Predstavnici lokalne samouprave posetili su i mališane na dečijem odeljenju i uz novogodišnji paketić poželeli im brz oporavak, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

 

Ostavite komentar