fbpx

Balkanski Strongmen kup održan u Boljevcu

Balkanski Strongmen kup održan je minulog vikenda na rukometnom igralištu „Vrtića“ u Boljevcu. Takmičenje za najjačeg čoveka Balkana organizovali su Strongman savez Srbije i Sportski savez Boljevca, uz podršku Ustanove za sport opštine Boljevac i pokroviteljstvo lokalne samouprave.

Najjači čovek Srbije Vladimir Bulatović iz Кikinde nastavio je sa dominantnim izdanjima, pa je pobedama u Boru i Zaječaru, dodao i trofej prvaka Balkana u Boljevcu. Кonkurencija je bila žestoka, a pored takmičara iz Srbije, učestvovali su i gosti iz Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.Prestižan sportski događaj u gradu podno Rtnja posetio je i predsednik opštine Boljevac dr Nebojša Marjanović, koji je od strane organizatora nagrađen i specijalnom plaketom za doprinos u promociji ove sada već tradicionalne manifestacije.„Nastavićemo da ulažemo u razvoj sporta na lokalu, a potrudićemo se da imamo i sve više nacionalnih i međunarodnih takmičenja“, istakao je prvi čovek Boljevca.Ni tropska vrućina nije sprečila 10 učesnika da pokažu svoje umeće i sirovu snagu, za šta su nagrađeni aplauzima gledalaca, koji su glasno pratili svaki deo takmičenja. Drugoplasirani Rumun Robert Marijan Topirceanu i trećeplasirani Beograđanin Aleksandar Radivojević pružili su najveći otpor šampionu i bili do samog kraja u igri za najviši plasman.

Publika je imala priliku da uživa u nadmetanju 10 najboljih balkanskih „strongmen“ takmičara u nekoliko izuzetno zanimljivih disciplina:Vučenje kamiona, nošenje kofera teških 350 kilograma, okretanje i prevrtanje gume od 400 kilograma, piramida, podizanje balvana od 150 kilograma iznad glave i nošenja tereta od 220 do 250 kilograma na leđima, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar