fbpx

Autorki eseja „Kako ubiti muža“ doživotni zatvor upravo za UBISTVO MUŽA!

Američka književnica koja je napisala esej „Kako ubiti svog muža“ osuđena je na doživotni zatvor zbog ubistva supruga.

Nensi Krempton Brofi, koja ima 71 godinu, zahtev za uslovnu kaznu moći će da podnese za 25 godina, rekla je sutkinja u saveznoj državi Oregon.
Mesec dana dugo suđenje Krempton Brofi pokazalo je da je za ubistvo muža Danijela Brofija koristila pištolj kupljen na eBayu. Tužioci su rekli da je književnica ubila svog supruga u nameri da dobije novac od njegovog životnog osiguranja od 1,4 miliona dolara. Ova 71-godišnjakinja je odbacila optužbe i rekla je da se na snimku s mesta ubistva našla dok je bila u potrazi za inspiracijom za nadolazeći roman, a potom je rekla da se „ne seća da je bila tamo“.
Za pištolj, kojim se veruje da je ubijen Danijel, a kupljen je nekoliko meseci pre njegove smrti, Nansi tvrdi da je bio namenjen samo za istraživanje romana. Poricala je i optužbe da je osiguranje bilo motiv ubistva.

Danijel je pronađen mrtav u kuhinji kulinarskog instituta u Portlandu, s ranom od vatrenog oružja na leđima i još jednom na grudima. Njegova supruga je dan kasnije na Fejsbuku podelila vest o njegovoj smrti.

Nensi Krempton-Brofi autorka je ljubavnih romana koje je sama izdala, a 2011. objavila je spomenuti esej koji detaljno opisuje različite motive i načine ubistva supružnika.

Njena blog objava „Kako ubiti svog muža“ još je dostupna onlajn, a u njoj raspravlja o metodama i motivima za ubistvo neželjenog supružnika. Među njima je navedena i finansijska dobit i korišćenje vatrenog oružja, uz primedbu da su pištolji „bučni, neuredni i zahtevaju neke veštine“.

„Ali, ono što sigurno znam o ubistvu jeste da svako od nas to može da uradi, samo nam treba dovoljno jak motiv“, stoji u eseju.

Hina

Ostavite komentar